Un nou retard en la construcció de la Mirada indigna l’AFA i força la creació d’una comissió de seguiment

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: AFA la Mirada

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La construcció del nou edifici de l’escola la Mirada pot tenir un retard de sis mesos en la licitació, segons l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) del centre, que denuncia que en una reunió amb el govern la setmana passada se’ls va comunicar que problemes interns de l’Ajuntament dificultaven complir el calendari previst, és a dir, iniciar el curs 2023-24 al nou edifici. Davant d’aquest anunci, les famílies han començat una setmana de reivindicacions per demanar una biblioteca, un pavelló esportiu, un menjador escolar, un porxo, una cuina i una aula de música, espais que no tenen en la provisionalitat dels mòduls prefabricats.

Carles Mercader, representant de l’AFA, explica que el govern pretén iniciar l’expedient de licitació al desembre però ho considera impossible perquè encara no tenen constància de les bases del concurs. Recorda, a més, que el centre educatiu porta en mòduls des del 2016, amb menys metres quadrats que els marcats pel Departament d’Educació i més costos per a les famílies per no tenir espais unificats. “Hi ha projectes que hauries d’estar per sobre dels partits”, denuncia.

Com a resposta al descontent, l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha comparegut aquest dilluns davant de la premsa per dir que per ara la previsió de començar el curs 2023-24 al nou edifici és sobre la taula però no està assegurada pels impediments que es poden trobar en la tramitació de l’expedient de contractació.

“El primer gran entrebanc va ser la situació que es va trobar aquest govern inicialment, els canvis d’ubicació i la pressió de les entitats medioambientals”, ha explicat Ingla tot dient que a partir d’ara es donarà compte de cada pas de la tramitació en una comissió de seguiment que servirà per informar també dels següents passos a realitzar sense marcar dates concretes davant la possibilitat que s’alterin davant la possible presentació de recursos administratius,“no és una guerra de l’Ajuntament contra l’AFA ni de l’AFA contra l’Ajuntament, hem demanat confiança mútua”.

L’alcaldessa defensa que en una reunió celebrada el dilluns al matí amb la direcció del centre, el professorat i les famílies han deixat clar el compromís del govern per prioritzar el projecte de la Mirada i afrontar la provisionalitat als mòduls escoltant i estudiant les reivindicacions de l’AFA: “Tenim pendent la pista esportiva com una necessitat que ens han traslladat i també se’ns ha fet algun altre tipus de demanda com tenir espai als patis”.

El govern pretén aprovar l’expedient de contractació al desembre o en un Ple extraordinari abans i assegura que el retard no està causat pel col·lapse al servei de contractació de l’Ajuntament, que ha de fer front a la licitació de molts serveis que hores d’ara se segueixen prestant fora de contracte, una situació que ha obligat al govern a fer reconeixement de factures fora de contracte a cada Ple municipal i seguir un Pla que la intervenció municipal va obligar a fer durant el mandat passat. En aquest sentit, Ingla assegura que la mostra que el projecte segueix sent una prioritat per al govern és que l’expedient de contractació s’aprovarà al desembre, segons les seves previsions.

De cara al curs vinent, el govern manté la ubicació dels nous mòduls al costat dels ja existents a l’antic parc del Patufet, desmuntat precisament per acollir la Mirada de forma provisional. En la reunió amb les famílies, assegura Ingla, no s’ha parlat del sobrecost de la despesa que recau sobre aquestes per la provisionalitat i la no-unificació del centre educatiu en un únic espai.

Cal tenir en compte que l’escola la Mirada ha patit diversos retard, especialment arran d’un informe de Protecció Civil que impedia fer el centre educatiu a l’emplaçament projectat pel govern anterior, obligant al tripartit a buscar una alternativa que finalment va ser moure-la més al nord, on actualment hi ha l’accés central al bosc de Volpelleres des del carrer Alfons d’Aragó. Aquest canvi d’ubicació ha suposat una oposició d’entitats ecologistes com SOS Bosc Volpelleres, l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura, l’Assemblea pel Clima i Fridays for Future, que han presentat recursos administratius durant la tramitació a l’Ajuntament i finalment han anunciat la interposició i acceptació a tràmit d’un recurs contenciós adminsitratiu.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article