El govern demanarà que les associacions dels Consells de Barri s'actualitzin en els registres

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Darrer Consell de Barri de La Floresta, símbol de la participació d'entitats. Foto: Jordi Pascual

 

Maria Àngels Cuadras participa habitualment en els Consells de Barri i les Audiències públiques prèvies als Plens municipals. Les seves darreres intervencions han sigut en el mateix sentit: que les associacions que participen en les reunions de districte actualitzin les dades de les seves respectives juntes en els registres oficials perquè no hi hagi problemes legals.

 

Després de la insistència, en el Ple de desembre va aconseguir que l'alcaldessa, Mercè Conesa, es comprometés a enviar una carta a cadascuna de les entitats del registre municipal perquè actualitzin la informació. Ara bé, l'Ajuntament no pot obligar a fer el tràmit.

 

Els Consells de Barri van tornar a sortir en els punts de participació ciutadana del Ple ordinari. Joan Puigdomènech, cap de participació, va informar que ja estan en marxa formalment després dels seus respectius plens de constitució (Mira-sol, Centre-Oest, La Floresta, Centre-est i Les Planes). Es va mostrar satisfet pel nou funcionament en base als canvis en el Reglament intern dels Consells de Barri. Justament, el Ple també va aprovar la rectificació d'una errada en aquest document.

 

El 21 de desembre també es va aprovar una moció institucional per revisar l'actual Pla d'Equipaments vigent entre el 2008 i el 2018. En els acords s'estipula obrir un procés participatiu que ha de tenir els Consells de Barri com a centres territorials. La diagnosi es farà al febrer i l'actualització del pla s'allargarà durant tot el 2016.

 

El debat sobre els clubs de cànnabis torna a l'Audiència pública

 

David Muñoz, com a representant de l'Associació de Veïns de Can Magí, va intervenir en l'audiència prèvia al Ple de desembre per criticar la participació d'Ángel Benito, de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC), en la taula sobre la regulació dels clubs de cànnabisdesprés d'haver estat imputat per presumpte blanqueig de diners com a president del Club Kali.

 

Tots els grups municipals van respondre que respectaven la presumpció d'innocència i, per tant, no hi havia raó per fer-lo fora de la taula. Únicament Álvaro Benejam (PP) va dir que potser seria més apropiat un canvi de persona però depèn de la FEDCAC. Puigdomènech va avançar que el debat sobre la figura de Benito serà el punt zero en la propera reunió del grup de treball.

 

Foment del comerç

 

El senyor Jurado també va participar en el torn obert de la ciutadania per demanar a la regidora de Comerç, Mayte Pérez, més accions en benefici de les botigues locals. Pérez va respondre amb ja s'han fet accions i va posar com a exemple la pista de patinatge sobre gel ubicada al carrer Josefina Mascareñas.

 

La instal·lació va tornar a sortir en el torn de preguntes dels regidors. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, va demanar explicacions al govern per no haver informat els veïns sobre les solucions a la falta d'aparcament provocada per la pista. La regidora de Comerç va contestar que no s'ha fet informació generalitzada sinó que s'atenen a peticions concretes via Promusa per facilitar vals.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article