El pressupost de l’EMD disminueix a 9,8 milions, ampliable amb 4 milions pel desbloqueig del romanent

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La vocal d’Economia, Elena Degollada, ha presentat en Audiència pública un pressupost de 9.887.503,85 euros per al 2022, gairebé 185.000 euros menys que al 2020 en motiu de la sentència que ha obligat a canviar l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU, plusvàlues). La vocal calcula que es podrà ampliar en prop de 4 milions amb el romanent de tresoreria desbloquejat a l’espera de tenir el càlcul exacte. L’objectiu és portar els comptes a aprovació inicial a un Ple extraordinari el 2 de desembre.

El càlcul del romanent encara està per veure perquè no ha acabat l’exercici i perquè en l’exercici present el govern ha optat per introduir romanent per a noves despeses en lloc de traslladar diners d’unes partides a unes altres. És a dir, hores d’ara al pressupost del 2021 queden moltes consignacions pressupostàries que no s’executaran –o no ho faran totalment– i que aniran a parar al romanent.

El govern havia previst ingressar 1,8 milions en concepte de plusvàlues però, amb la sentència que les anul·lava i el nou model de càlcul que impossibilita el cobrament en cas de no haver obtingut un benefici pel canvi del valor del sòl, Degollada ha rebaixat la previsió fins a un milió d’euros. Apunta, a més, que pot haver un retard en el cobrament davant dels possibles recursos administratius en els cobraments.

Les transferències corrents –on s’incorpora l’ingrés de l’Ajuntament pel conveni amb l’EMD– continua sent la principal via d’ingrés, ascendint fins a 7,4 milions d’euros. També les transferències corrents, pel mateix motiu, són la principal despesa de l’EMD, ascendint fins als 4 milions d’euros. Si bé, el capítol 1 és el que més creix (fins als 2,69 milions) perquè es creen quatre nous llocs de treball: un arquitecte a mitja jornada, un tècnic de gestió i dos agents cívics.

Sense concreció de les inversions

Al pressupost presentat per Degollada hi ha una previsió de 46.916€ d’inversions per a despeses que es fan cada any. La vocal no descarta ampliar les inversions amb els dons contingència. Ara bé, la majoria de les inversions es finançaran a través del romanent desbloquejat tot i que hores d’ara encara no s’ha decidit quins projectes prioritzar.

La vocal explica que està pendent de fer una reunió amb l’oposició que hauria de servir per prioritzar la despesa d’inversions tenint en compte la poca capacitat inversora de l’EMD. Sobre grans projectes pel que fa a despesa, com la urbanització de l’avinguda Baixador o la construcció del nou edifici de l’Escola de Música, Degollada explica que tenen una tramitació llarga i que és difícil executar-los dins del pressupost del 2022, motiu pel qual apunta que seria molt positiu que el desbloqueig del romanent s’allargués com a mínim un any més.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article