L’Ajuntament licita el manteniment de zones verdes del nord del municipi després de l’anul·lació del Tribunal Català de Contractes

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Tino Rubio

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb un pressupost de licitació d’1,7 milions d’euros (sense IVA) per a un contracte de dos anys, amb la possibilitat de dues pròrrogues anuals, l’Ajuntament ha tret a concurs públic els serveis de conservació i manteniment de les zones verdes i les jardineres del sector nord de la ciutat. Posa així solució a l’anul·lació de l’adjudicació del lot 3 al concurs anterior arran d’una resolució del Tribunal Català de Contractes.

El Ple municipal d’octubre del 2020 va aprovar l’anul·lació del contracte i l’inici dels tràmits per preparar una nova licitació, amb el vot favorable d’ERC-MES, PSC, Ciutadans i CUP-PC, arran de l’informe del Tribunal, basat en un recurs presentat per l’empresa Espais Verds del Vallès SA, antiga encarregada d’una part d’aquest servei i participant en el concurs públic, en considerar que la puntuació de la valoració dels aspectes de quantificació subjectiva es va fer de forma “arbitrària, irracional i incongruent”, especialment a l’apartat referent a la proposta d’organització del servei a prestar pels equips de treball.

L’empresa al·legava que una proposta presentada pel mateix contractista havia estat valorada de forma diferent en dos dels lots mentre la mesa de contractació es va defensar dient que cada lot tenia la seva pròpia valoració. Segons el Tribunal, no queda clar d’on s’extreu la puntuació atorgada, especificant, a més, que la diferència entre Jardineria el Cedre, que va guanyar el lot, i Espais Verds del Vallès era de només 0,20 punts. És un concurs públic que va iniciar el govern anterior i que va patir un retard que va obligar a mantenir el servei fora de contracte amb els contractistes anteriors fins a l’adjudicació del nou concurs.

La licitació va començar al 2018, sent el primer contracte que restringia un dels lots a Centres Especials de Treball. Com que el concurs es va allargar, el canvi de mandat va suposar una substitució a la presidència de la mesa de contractació, presidida per la tinenta d’alcaldia de Presidència, Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, al mandat anterior i pel tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, en l’actual. Soler va ser l’encarregat de formalitzar l’adjudicació.

El nou concurs comprèn el nord del municipi des de la ronda Nord, és a dir, els barris de Volpelleres, l’entorn del CAR i fins a Can Barata. El preu suposa un 38% de la puntuació, amb altres criteris que es puntuaran de forma automàtica: el descompte sobre els preus unitaris (6%), l’existència d’una solució informàtica per al seguiment i control (3%) i la instal·lació de reg telegestionat (7%). El 46% restant, que es valorarà de forma subjectiva per la mesa, té en compte criteris com l’organització eficient dels equips de treball (17%), el pla de gestió ambiental (14%), la proposta d’inventari de la xarxa de reg (6%), les millores tecnològiques (2,5%), el pla d’accions per a la millora de la comunicació a la ciutadania (5%) i el pla de formació (1,5%).

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article