Els treballadors de Valoriza decidiran demà si continuen el camí de la vaga

per Miquel Margalef

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Jabier Còrdoba protesta per la seva situació a l'empresa. Foto: Patricia Cirera

Sembla que el conflicte entre els treballadors de neteja de Sant Cugat i Valoriza (empresa que té el conveni amb l’Ajuntament) patirà demà un punt d’inflexió. Per primera vegada des de que va començar el conflicte Ajuntament, Valoriza i treballadors es seuran cara a cara aquest divendres a dos quarts de dotze del migdia per intentar solucionar el conflicte. Els assessors de l’Ajuntament presentaran a la reunió una sol·licitud perquè la situació dels treballadors de Valoriza canviï. Si demà l’empresa acata aquesta sol·licitud i es normalitza la situació interna de l’empresa els treballadors desconvocaran la petició de vaga de manera immediata. “La vaga només està motivada per l’actitud de l’empresa”, sentencia Eusebio Arellano, assessor sindical de la UGT. Aquesta reunió s’emmarca dins de la mediació de vaga ja que els treballadors van presentar dilluns passat la convocatòria d’aquesta.

Per altra banda, consistori i treballadors han tornat a tenir una reunió avui al matí on l’Ajuntament ha reiterat el seu compromís amb els treballadors. A més, cal recordar que l’alcaldessa va signar en la reunió de divendres passat un document on es comprometia a sancionar Valoriza si l’empresa no ha complert amb el conveni pactat. Per aquest motiu els treballadors van confiats a aquesta reunió. “L’Ajuntament s’ha compromès a estabilitzar la situació i fer que l’empresa deixi de marejar als treballadors. Volen pressionar perquè s’omplin les places que ara mateix no estan cobertes, incomplint així el conveni i readmetre aquelles treballadors acomiadats sense motiu”, indica Arellano.

Recordem que tot i la presentació de convocatòria, la vaga no es faria efectiva fins al 26 de juny, ja que entre la demanda de vaga i l’inici d’aquesta han de passar com a mínim 10 dies segons marca la llei. Sempre en el cas que demà no s’arribi a cap principi d’acord. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article