Els periodistes fiscalitzen el govern entre croissants i ensaïmades

per Anònim (no verificat)

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els periodistes amb Conesa, Barbany, Fortuny, Paraira i Conesa al fons. Foto: Patricia Cirera

Patricia Cirera, Miquel Margalef i Jordi Pascual

Millorar tot el que no s’ha dut a a terme de manera correcta perquè l’Ajuntament sigui més eficaç i felicitar-se per tot el que ha funcionat. Aquest ha estat el missatge que l’alcaldessa Mercè Conesa va voler donar en el berenar anual que l’equip de govern manté amb els mitjans de comunicació el 22 de desembre.

També hi va assistir la regidora de Comunicació, Informació i Innovació, Joana Barbany; la tinent d'Alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny; la tinent d'Alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, i el tinent d'Alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Obres, Damià Calvet.

En el torn de preguntes tant Conesa com Paraira van sortir en defensa de l’equip de govern per explicar els conflictes de Valoriza i Clece. En tots dos casos van indicar que els problemes interns de l’empresa ja estan solucionats i s’han excusat de no donar explicacions als mitjans quan se’ls hi va demanar dient que el conflicte era delicat i no volien influir en les negociacions.

En el berenar també va sorgir l'estat de la masoveria urbana. Pel que a l’adjudicació final del projecte de les cases dels mestres, Damià Calvet ha indicat que les licitacions siguin públiques, però no es pot dir res fins que no es donin els resultat final. És un assumpte intern de Promusa. Fins el veredicte no se sabrà quants membres de 6 Claus, impulsors de la masoveria urbana a La Floresta, tindran habitatge en l'espai.

Calvet també va haver de donar explicacions de l'estat de l'autobús elèctric contractat per l'Ajuntament abans d'estiu. El vehicle ja està llest i se suma a la flota de baixes emissions que signifiquen els dos autobusos híbrids adquirits el 2011. El tinent d'Alcalde avança que treballarà per reduir emissions tant en autocars com en vehicles municipals.

Balanç i propòsits

El discurs inicial va servir perquè l’alcaldessa, Mercè Conesa, fes balanç del que ha donar de sí el 2015 i quines han estat les problemàtiques més rellevants i les solucions que s’han implementat. Va recordar que el govern posa especial “alerta en determinats col·lectius en risc”. A més, les polítiques que desenvolupen, diuen, tenen en consideració tots els grups d'edat.

En infància, l’alcaldessa va destacar el pressupost destinat a la creació d’escoles bressol, la dotació de beques menjador, l’oficina d’atenció a les famílies i les facilitats fiscals per a famílies nombroses i monoparentals. Va aprofitar l'avinentesa per dir que pretén començar els tràmits per fer una nova escola de primària a Volpelleres mentre que el centre d'educació especial encara no té ubicació assegurada. Pel que fa a infraestructures educatives, va fer bandera de l'ampliació del Leonardo da Vinci.

En quant a la joventut, Conesa va fer referència a la necessitat d’espais d’interlocució per joves i va incidir en la importància d’ofertes esportives i culturals per joves. El seu model a seguir és el Casal de Torreblanca on hi ha l'Oh!Ficina Jove.

Barbany, Conesa i Fortuny durant el berernar  amb els mitjans. Foto: Patricia Cirera

Pel que fa a economia, tot i que la taxa d’atur és del 7% a Sant Cugat, Conesa considera que els adults són el col·lectiu més vulnerable en aquest sentit ja que són els que més dificultats tenen per trobar feina. Va reivindicar el programa Incorpora com a mecanisme d'entrada “en el circuit del mercat laboral de les persones adultes, així com de persones amb discapacitat”.

Conesa posa en valor les polítiques del seu govern envers la gent gran per intentar que hi hagi una vellesa activa. A la ciutat existeixen iniciatives com el Banc del Temps i les aules universitàries per gent gran que són un valor important per a ella.

En el final del discurs l’alcaldessa va voler aclarir que el govern es vol caracteritzar per la proximitat i les polítiques d’habitatge social. També va destacar l'aposta del govern municipal per la tarifació social tot i les discrepàncies dels grups d'esquerra en l'oposició que consideren que s'hi pot fer molt més en aquest sentit.

De cara al proper any 2016, l’alcaldessa va assegurar: “Ens hem proposat que aquestes polítiques de cicle de vida siguin la prioritat”. Per aquest motiu, preveu iniciatives de dinamització social i cultural, nous equipaments i inversions en el Teatre de La Unió i l’inici de les obres del pavelló de la Guinardera al març del 2016.

Després del torn de preguntes, va recordar que en el mes de febrer l’Ajuntament farà un concurs d’estalvi energètic en el qual competeixen altres municipis. Els diners estalviats aniran a pal·liar la pobresa energètica.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article