Sant Cugat en Comú i Podem s’uneixen per a les municipals: “Sumar multiplica i dividir resta”

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després de prop de quatre mesos de treball, Sant Cugat en Comú i Podem han anunciat que crearan la candidatura En Comú Podem de cara a les properes eleccions municipals, encara sense haver determinat els lideratges però havent iniciat el treball polític que ha de servir per definir el programa. Es tracta d’una estratègia que els partits a nivell nacional han iniciat en diversos municipis on, com a Sant Cugat, en les darreres municipals es van presentar dues candidatures separades. A la nostra ciutat cap de les dues va obtenir representació.

Amb la roda de premsa d’aquest dimarts s’escenifica l’entesa de dos espais que havien viscut disputes al 2019. “Les organitzacions ens hem conjurat perquè això no torni ha passar”, ha dit la responsable d’organització de Catalunya en Comú, Agnès Petit, que ha defensat que l’entesa ha d’anar més enllà de les municipals, “és un pas endavant per evidenciar que és un camí imparable”.

Segons Ramon Gutiérrez, cocoordinador i excanditat de Sant Cugat en Comú, la via de la confluència no està tancada i s’han d’aprofitar els punts de trobada per elaborar una proposta conjunta de les dues formacions. Américo Ologaray, portaveu de Podem des del gener, ha explicat que el treball de trobada es vehicula a través d’una comissió de coordinació i d’un consell de política municipal obert a tota la militància. Reivindiquen la futura candidatura d’En Comú Podem com una proposta de trobada de l’esquerra transformadora.

Conchi Abellan, secretària general de Podem Catalunya, també ha participat a la roda de premsa reivindicant que “el treball ampli i unitari no quedi en dos espais separats”: “No és un acord de dos espais sinó la necessitat de posar Sant Cugat al centre, canviant la vida de la gent i anant més enllà de les municipals”. Tots quatre han tret importància a les possibles desavinences entre les dues formacions ja que, diuen, les mirades són múltiples dins de l’espai polític i això ha de permetre generar debats i propostes més rígides. “Sumar multiplica i dividir resta”, ha resumit Petit.

La mirada en el 2023

Després d’aquests mesos d’entesa, En Comú Podem es proposa iniciar el treball de cara a les municipals al proper mes de gener. Per ara fan una valoració global de la situació de la ciutat a falta de concretar més propostes durant els propers mesos. “El govern és millor que l’anterior però no és suficient perquè hi ha coses que queden a mitges i considerem que nosaltres podem aportar i fer algunes coses millor perquè aquest no és el nostre govern”, ha dit Gutiérrez.

L’objectiu, explica, és guanyar les municipals per governar tot i que en cas de pactes exclouen els partits de dretes. Per ara, defensen, tot just construeixen l’espai polític i durant els propers mesos s’haurà de definir el projecte i el programa i, finalment, els noms que apareixeran a la llista de les properes municipals; un calendari que estarà marcat per l’acord marc que els dos partits impulsaran a nivell nacional perquè les agrupacions locals d’arreu del país avancin al mateix ritme.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article