Més de 400 activitats perquè el Nadal torni als carrers

per Jordi Pascual

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Lali Puig

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després d’un any de limitacions que va alterar totalment la celebració del Nadal, l’Ajuntament i les entitats han organitzat un programa de més de 400 activitats per recuperar la vitalitat de cada any, amb el retorn de l’Envelat, les Fires de Nadal i Reis, les Cavalcades, els Campaments Reials, la Festa de Cap d’Any –organitzada directament per l’Ajuntament–, el Quinto, els Pastorets i Pedra i Sang, entre d’altres. Amb el gruix de tradicions disposades a recuperar el carrer, el lema d’enguany és Torna el Nadal a Sant Cugat.

El retorn es presenta amb novetats, com ara la creació de l’APP Nadal a Sant Cugat, des d’on es podran consultar totes les activitats i reservar les entrades i invitacions. Estarà disponible, a l’igual que la programació a l’agenda del web municipal, a partir del 2 de desembre. Totes les activitats que es realitzin en espais tancats s’hauran de fer amb reserva prèvia o inscripció l’accés al recinte. L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha dit que s’ha preparat el programa tenint en compte les restriccions sanitàries vigents però que si cal aplicar algun canvi, es farà.

Entre les novetats més destacades hi ha la creació del Parc Jove de Nadal al parc Ramon Barnils, un espai amb activitats destinades a joves d’entre 12 i 17 anys tot i que també acollirà activitats per a més grans així com d’altres més transversals, com el Quinto. L’espai tindrà, alhora, diversos ambients (la carpa, el taller, el parc, el balcó i la cantina), on es faran activitats diverses, des d’espais de reflexió i creació fins a jocs d’enigmes, passant per una tirolina o foodtrucks.

Paral·lelament, l’Envelat es desplaçarà al parc de Can Vernet i, més enllà de l’envelat en si, on es faran concerts i espectacles, també tindrà un espai per a infants, un taller, la zona de plaça amb jocs i inflables, un espai de tallers de construcció a la sorra, un d’aventura, un d’activitats esportives, un de foodtrucks, un punt d’informació i activitats itinerants. L’espai tindrà accés preferent per a infants amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA), amb un espai reservat per a ells i una prova pilot d’un taller de fanalets.

Els Reis arribaran a la plaça d’Octavià

El 5 de gener la Cavalcada de Reis tindrà canvis. Començarà a les 18 hores a la plaça d’Octavià, sense arribar en helicòpter, amb un nou recorregut encara pendent d’anunciar i amb trams del recorregut pensats per a persones amb TEA. La tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha dit que s’han buscat espais més amplis per motius de seguretat. No hi haurà concurs de carrosses però es manté la participació de diferents entitats de la ciutat en l’esdeveniment coorganitzat per l’Ajuntament i la Penya Regalèssia.

Els dies anteriors (3 i 4 de gener) es repetirà l’experiència del Campament Reial al Claustre, on els patges recolliran les cartes dels infants. Alhora, es mantenen les cavalcades dels barris de Mira-sol (on començarà a les 18 hores a la plaça de l’Estació), de la Floresta (a les 17 hores a l’estació, a més de mantenir el campament reial al casino) i de les Planes (a les 17:30 hores a la plaça del Coll de la Creu d’en Blau). La florestana està coorganitzada per l’Olimpyc, l’Agrupament Escolta, l’Associació Nataraja, l’AFA de l’escola, els Pastorets i Monjardi) i la de les planes per la Comissió de Festes. A més, cada barri tindrà activitats durant tot el Nadal.

El retorn del Quinto

Les nits del 25, 26, 28, 29 i 30 de desembre el parc Ramon Barnils, com a activitat del Parc Jove, acollirà el Quinto, que es farà de les 17 a les 19 hores i acompanyat d’actuacions, concerts i una Festa de Nadal. El joc tradicional també es farà a la Floresta i les Planes.

La Festa de Cap d’Any

Organitzada per l’Ajuntament, a diferència d’altres anys en què l’organització depenia de Cal Temerari, la Festa de Cap d’Any torna a la ciutat amb un conceert en directe dels Djs Adrià Ortega i Enric Font i la Golden Beat. Es farà des de mitjanit fins a les tres de la matinada a la plaça d’Octavià.

20 anys de Pedra i Sang, el retorn de la Cursa del Gall i altres activitats nadalenques

Entre les activitats tradicionals, destaca Pedra i Sang, que enguany celebra el seu 20è aniversari. En donaran més detalls en una roda de premsa específica. Alhora, es recuperen activitats tradicionals com la Cursa del Gall, el 31 de desembre, organitzada pel Club Muntanyenc amb un recorregut de 5 quilòmetres pel centre de la ciutat i per fer-la disfressats per dir adéu al 2021. A més hi haurà activitats esportives als barris, concerts, activitats als centres d’art, a la Unió, als Museus, el concert de la gent gran, programació a les biblioteques i a l’arxiu, el festival d’hivern del Centro Popular Andaluz i l’any Jubileu Ignasià, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article