Acord perquè la ciutadania tingui accés a l'estat d'execució de les mocions aprovades

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Munia Fernández-Jordán (C's) i Roser Casamitjana (ICV-EUiA), de dos dels grups municipals impulsors de la moció, parlen just abans de començar el Ple ordinari de desembre. Foto: Jordi Pascual

 

Tots els grups municipals van aprovar en el Ple de desembre un mecanisme de control per a les mocions. Es tracta d'un seguiment del grau d'execució de forma trimestral en les comissions informatives tancades al públic i de l'ús del portal de la transparència i la futura seu electrònica de l'Ajuntament de portes enfora.

 

L'acord pres per unanimitat preveu que s'informi de l'execució, de l'assignació pressupostària, de les fases d'execució, de la incidència i d'altres dades rellevants. A més, la ciutadania i les entitats podran demanar informació sobre el compliment dels acords. L'acord es fa efectiu sobre totes les mocions del mandat present.

 

La moció va ser idea inicial de Ciutadans i es va presentar de forma conjunta pels carabassa, Convergència i ICV-EUiA. ERC-MES va presentar una esmena per demanar que, si algun dels grups feia una petició, es portaria el seguiment en el Ple perquè el debat estigués en un espai públic més enllà de la web. La resta de grups van rebutjar l'esmena llevat del PP que s'hi va abstenir. Consideren que els mecanismes de control plantejats són suficients.

 

El conflicte de l'execució d'allò plantejat en les mocions ve de lluny. Pere Soler, portaveu dels socialistes, va recordar que fa dos mandats Jaume Massanés com a regidor d'ICV-EUiA va reivindicar mecanismes de control. Fins el moment solament hi ha l'opció de portar una segona moció per demanar que s'apliqui la primera. En el Ple de desembre hi va haver una moció conjunta sobre el catàleg d'arbres monumentals que seguia aquest model de segona moció.

 

Ignasi Bea, CUP-PC, va dir que l'acord permetrà que la ciutadania entengui millor el funcionament de l'Ajuntament. Èric Gómez, ERC-MES, però, va recordar que apropar la política a la ciutadania passa per portar el seguiment en el Ple ja que és un espai obert. Tots els grups van posar en valor la moció aprovada com una forma d'evitar la desafecció política i assegurar que els acords es fan efectius.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article