El Consell d’Infants treballarà sobre la igualtat de gènere com a encàrrec del 2021-22

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La coeducació entesa com a igualtat de gènere i com fer front a les discriminacions és l’encàrrec que el govern municipal fa al Consell d’Infants per al curs 2021-22. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Mireia Ingla, en la sessió inaugura d’aquest òrgan de participació d’alumnes de cinquè i sisè de primària de totes les escoles de la ciutat. L’objectiu és que reflexionin sobre la igualtat entre nens i nenes posant atenció a les actituds, les rutines, els esports, les joguines... per preguntar-se si cal trencar estereotips i avançar així cap a una ciutat amb una igualtat efectiva.

La proposta va en la línia de la reivindicació d’Escoles Coeducatives, escoltada per l’Ajuntament amb la creació d’una taula educativa i la contractació d’una anàlisi del grau de coeducació als centres públics i concertats de primària i secundària de la ciutat. L’anàlisi se sumarà al treball qualitatiu que els infants faran de la mà de tècnics de l’Ajuntament.

Ingla, a més, ha posat en valor l’espai de participació, que ha tornat a la presencialitat després que l’edició anterior s’hagués de fer en línia per la COVID-19. Per a l’alcaldessa, el Consell no només ha de servir per escoltar els infants sinó també per conscienciar les persones adultes. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha reivindicat l’òrgan per la seva capacitat d’aglutinar les mirades diferents des de tots els centres educatius.

Amb aquesta filosofia, el curs passat el Consell va reflexionar sobre els efectes de la pandèmia sobre els infants santcugatencs, centrant-se en el confinament, les restriccions, les limitacions horàries i els desitjos de tornada a la normalitat. Es van extreure conclusions com que un 61% dels infants considerava que no se’ls ha tingut prou en compte en l’aplicació de restriccions. Els anhels expressats es van convertir en una il·lustració que es va enviar a tots els centres educatius de la ciutat.

La sessió inaugural ha servit per nomenar els dos sotspresidents, escollits a l’atzar entre els candidats a ocupar el càrrec: Berta Cortadellas, de l’escola Thau, i Bruno Wainsztein, de l’escola Hativka. Hi han intervingut representants de Junts per Sant Cugat, ERC-MES i PSC, que han reivindicat el Consell com un espai democràtic, on escoltar els infants i fomentar la relació entre ells.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article