Cal Temerari presenta la nova programació farcida de cursos i activitats

per Xavier Boix

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Julià Mestieri i Pau Martínez a la presentació de la nova programació. Fotografia: Xavier Boix

El 23 de desembre al matí en Pau Martínez i en Julià Mestieri van presentar a la Sala Pins del Vallès el que serà la nova programació de cursos i activitats del primer trimestre del 2016. Abans, però, van fer referència al trimestre que ha inaugurat les activitats d’aquest nou equipament social de Sant Cugat que en els primers mesos de funcionament ha respost per sobre de les expectatives.

Cal recordar que en els darrers mesos s’hi ha portat a terme el primer Festival de novel·la negra Sang Cugat, el Debat sobre el model econòmic d’una Catalunya Independent, debats organitzats pel nostre mitjà arran la convocatòria de les dues conteses electorals i el curs sobre la història de Sant Cugat a través de les lluites socials, per destacar algunes de les moltes activitats que s’han desenvolupat en les primeres setmanes de vida trepidant.

Els cursos de gener a març

Una de les línies de treball de Cal Temerari és l’oferta formativa, adreçada a tothom des del punt de vista econòmic i lligada als eixos de treball de l’espai social. En aquest sentit, els organitzadors han afirmat que “de cara a aquest trimestre l’oferta creix en qualitat i quantitat”. Es poden trobar 5 cursos organitzats per Cal Temerari amb la col·laboració d’altres persones i entitats que van sobre temàtiques com ara l’aprenentatge del català, l’art, la fotografia o l’economia.

També hi ha 2 cursos organitzats per l’associació L’Avenir, editora d’elCugatenc.cat, que cerquen apoderar la ciutadania davant els mitjans de comunicació. El primer d’ells comença el proper 21 de gener sota el títol “Qui decideix què és notícia?” i les inscripcions es poden fer fins el 10 de gener. Després d’aquest curs està previst fer-ne un altre relacionat amb la Televisió: “Ets audiència o ciutadà?”, a partir del 10 de març. Una altra de les entitats que formen part de Cal Temerari, Enruta’t, organitza unes Jornades de Gènere i Conflicte els dimarts entre el 23 de febrer i el 5 d’abril.

Els Grups de Lectura

Cal Temerari torna a organitzar els grups de lectura. Aquest cop els temes al voltant dels que giraran aquests són l’ecologia política – amb textos de Riechmann i altres–, art polític i revolució – amb “la societat de l’espectacle” de Guy Debord com a fil conductor­­– i el sexisme – sobre l’obra de la santcugatenca Maria Jesús Izquierdo “Sin vuelta de hoja: sexismo: poder, placer y Trabajo”. Aquests grups van adreçats només a socis, un bon motiu per fer-se’n!

Les activitats del trimestre

En la presentació d’ahir es van avançar algunes de les activitats que es faran en el primer trimestre del 2016, encara que pot ser que se’n facin més perquè “aquestes són el valor afegit de Cal Temerari, però les entitats que hi ha al Casal en poden fer més sempre que siguin d’acord als eixos del projecte”, va afegir en Mestieri. Hi haurà un Cicle de feminismes polièdrics que posarà en valor l’eix d’igualtat de gènere i donarà a conèixer experiències de dones d’arreu amb un valor en comú: la lluita per l’apoderament i el respecte.

També hi haurà 3 activitats organitzades per Arran de debat per la gent jove, la presentació del llibre “Mallko y papà”, que explica el canvi que va suposar l’arribada d’un fill amb síndrome de Down per un pare com en “Gusti” un dels il·lustradors més importants de l’Amèrica Llatina o una entrevista diàleg a càrrec d’elCugatenc amb el dibuixant de còmic Esteve Polls i el guionista Sergi Pareja.

Destaquen també Les Nits Temàtiques de la Unipau que, durant aquest trimestre, debatran sobre un nou model anticapitalista, més enllà de Twitter – amb la presència d’Arcadi Oliveres, Santiago Giraldo i David Fernández – i, finalment, la cooperativa L’Ortiga, presentarà l’informe “Ja volem el pa sencer. Respostes a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària”.

Cal Temerari aconsegueix el Verkami i organitza el Quinto i Cap d’Any

Ahir dimecres s’acabava el termini del micromecenatge que Cal Temerari havia organitzat per finançar un seguit de infraestructures per l’equipament, com ara un projector, una pantalla, un aparell per fer streaming, una pèrgola per les cooperatives de consum. En total l’objectiu era aconseguir 4.500€ i s’ha arribat a 4.650€. Un nou èxit col·lectiu amb 62 mecenes.

També cal recordar que la gent de Cal Temerari és l'organitzadora, recollint el testimoni de La Guitza, del Quinto de Nadal que se celebra des del 25 i fins el 28 de desembre al PAV2.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article