El Sindicat de Llogateres atura el desnonament de sis joves a un pis ocupat propietat d’un fons d’inversió

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop de quaranta persones s’han concentrat aquest matí al carrer Borrell, 46, per aturar el desnonament de sis joves que viuen a un pis ocupat propietat de Divarian, del fons d’inversió Cerberus. A les 11h., una hora més tard de l’hora prevista per aquest primer llançament, l’arribada de la comitiva judicial ha esdevingut una negociació entre les parts que ha acabat amb la suspensió del desnonament.

Des del Sindicat de Llogateres, convocant de la concentració, expliquen que han d’esperar a una nova ordre de llançament tot i que la voluntat de les ocupants és seguir vivint al pis. “Parlem amb serveis socials i per ara no tenim resposta perquè ha anat tot molt ràpid, tot just comencem els tràmits”, explica Mariona Argemí, una de les noies que viu al pis, “de moment esperem resistir aquí i seguir vivint-hi perquè és casa nostra”.

Francesc Dalmau, portaveu del Sindicat, ha explicat que es tracta de la primera ordre de llançament, desvinculant el cas del que al juliol passat al mateix bloc, quan el Sindicat també va aturar el desnonament d’una família amb quatre menors a càrrec. Llavors es va aconseguir el temps suficient perquè els serveis socials donessin una resposta habitacional a la família, que hores d’ara ja viu a un pis social. Des del Sindicat no especifiquen si el pis ocupat actualment és el mateix que el de la família del juliol tot i que asseguren que la majoria de pisos del bloc són propietat de Cerberus.

“El fons d’inversió especula amb pisos buits provinents del rescat immobiliari i difícil saber quantes propietats té a Sant Cugat”, assegura Dalmau, “hi ha una campanya a nivell nacional per atacar un dels molts fons voltor que a Catalunya especulen amb l’habitatge i nosaltres ens hi sumem”. Per això a la convocatòria i a la pancarta que s’ha desplegat a la façana de l’edifici es podien llegir els lemes #GuerraACerberus i #ForaVoltors.

La concentració ha començat a dos quarts de 10, amb una taula amb menjar i beguda que anticipava una jornada que podia ser molt llarga. Durant més d’una hora les prop de 40 persones que han respost a la crida del Sindicat han restat a la porta de l’immoble esperant que arribés la comitiva judicial, que ha acudit més d’una hora tard respecte la comunicada a l’ordre de llançament. La negociació entre la comitiva judicial i el Sindicat, escortats per agents de la Policia Local, ha estat breu mentre les persones concentrades han cantat lemes com “força Sindicat” i “no s’entén, gent sense casa i cases sense gent”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article