Una dona denuncia una agressió dels porters de The Police

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Hora Bruixa i Arran

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Arran i Hora Bruixa han fet una pintada de denúncia després que el passat 11 de desembre una dona fos agredida pels porters del local The Police a Sant Cugat, tal com va publicar el TOT Sant Cugat; una situació denunciada per la víctima davant dels Mossos d’Esquadra, segons confirmen fonts del propi cos. Des que els col·lectius van fer la denúncia pública de l’agressió el passat 10 de gener, elCugatenc no ha obtingut resposta del local per cap de les vies per les quals ha contactat.

Segons expliquen els dos col·lectius, els porters del local van arrossegar per terra i van fer cops de punys a la dona quan va intentar accedir al local tot i la seva negativa “sense donar-li explicacions”: “La mateixa nit, la noia va anar al CAP a demanar un informe de lesions, ja que tenia dos hematomes a la cara. Després va anar a fer la denúncia”. És per això que Arran i Hora Bruixa van fer la pintada als vidres del local: “Masclistes, racistes, agressors”.

No és la primera vegada que es posa el focus sobre aquest local. Ja al 2017 Hora Bruixa va apuntar The Police va criticar un cas de publicitat sexista per anunciar una Coyote Party amb un cartell en què apareixien cossos de dones de cintura cap avall: “El fet que el nostre cos sigui un anunci publicitari ens rebaixa a ser un objecte sexual, passiu i submís”.

Pocs mesos més tard dos joves van denunciar que no els havien deixat accedir per ser negres: “La nostra sorpresa va ser que els porters del local, els de seguretat, ens van travar el pas amb l'argument que no portàvem polseres, i que, dins se celebrava una festa privada, o alguna cosa així. Vam mirar la gent que entrava i vam veure que ningú les portava, tampoc –vam saber després– les amigues que esperaven a l'interior del local”.

A finals del 2017 Miquel Delclòs, membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural, va denunciar que l’havien fet fora del local per portar un llaç groc. “No és el primer cop que surt una notícia lamentable sobre aquest establiment”, apunten els col·lectius, “fa un temps van impedir l'entrada a una persona racialitzada, també a una persona que portava un llaç groc, han vetat diverses vegades l'entrada a persones per la forma de vestir...”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article