Habitatge, participació ciutadana, emergència climàtica i més a l’improdebat polític d’elCugatenc

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: elCugatenc

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

10 preguntes formulades pel públic assistent i contestades per set forces polítiques. L’improdebat polític d’elCugatenc d’aquest dijous per la tarda ha pogut acollir bona part de les qüestions formulades per la ciutadania amb temàtiques com l’habitatge, la limitació de mandats, el preu dels desplaçament en transport públic a la Mútua Terrassa, l’escola a la ciutadania en projectes com el Ragull Centre i la pacificació dels entorns escolars, les instal·lacions esportives de Can Cortés, el conflicte urbanístic de Can Borrull i l’emergència climàtica.

Cristina Paraira (Junts per Sant Cugat), Oriol Cisteró (ERC-MES), Pere Soler (PSC), Aldo Ciprian (Ciutadans), Núria Gibert (CUP-PC), Ramon Gutiérrez (En Comú Podem) i Ignacio Rigau (PP) han estat els encarregats de respondre a les inquietuds que el públic assistent ha escrit en butlletes a l’entrada de l’acte, permetent debats així sobre com aconseguir més sòl públic, com avançar cap a una mobilitat menys contaminant, com aconseguir una sanitat més propera o com millorar en la generació i gestió de residus, entre d’altres.

El debat ha durat dues hores i el pots recuperar al YouTube d’elCugatenc (trobaràs el reproductor al peu d’aquest article). A continuació recollim les preguntes formulades amb l’enllaç per reproduir el vídeo en el moment que s’ha tractat cada afer:

4:25: Quina estratègia teniu prevista per garantir que la gent de Sant Cugat no hagi de seguir marxant per l’encariment del preu dels pisos?

25:00: En relació a la professionalització dels polítics: Quina és la teva posició i la del teu grup polític en relació a la limitació de mandats? (I si és el cas, quants mandats?)

37:00: Tot agraint la gestió del departament de serveis socials arran de la reivindicació de la Plataforma de Pensionistes, que ha aconseguit que els jubilats santcugatencs que es veuen obligats a desplaçar-se a Terrassa (Mútua) passin de la zona 2 a la 1, quelcom que només beneficia a qui té els carnets A i B i, per tant, a molt poques persones; ho considerem molt insuficient. Davant d’això, preguntem: Els partits aquí presents consideren que es pot anar més enllà i estan disposats a fer-ho?

57:57: En les obres del Ragull Centre, carrer Joan Oliver i altres no s’ha consensuat amb els veïns. Per què? Continuareu així?

1:16:45: A les Planes - Can Cortés hi ha un antic centre esportiu abandonat. Què fareu per recuperar-lo?

1:25:03: Quina intenció teniu sobre la modificació del PGM per donar sortida al planejament de Can Borrull?

1:36:17: Bloc sobre emergència climàtica: Per tal de lluitar contra el canvi climàtica una de les possibles mesures de mobilitat seria poder desplaçar-se de forma gratuïta entre les set estacions d’FGC. Què penseu d’aquesta estratègia encara que fos en horaris en què no viatja molta gent? / Com afronteu les 3R (reduir, reciclar i reutilitzar) i afavorir l’intercanvi entre la ciutadania? / Quins són els objectius que us marqueu per fer front a l’emergència climàtica com a grups municipals?

L’activitat s’ha desenvolupat en el marc de la campanya #CreemTendència amb què el diari recull fons per renovar el web. La recaptació es fa mitjançant la plataforma de la Fundació del Club Muntanyenc com a forma de crear xarxa local. Aquest format permet desgravar-se un 80% dels donatius fins a 150 euros i fins a un 40% en els superiors.

Pots veure el debat complet a continuació:

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article