Punts del govern al Ple de gener: crèdit a Promusa, carril bici a Rubí i Xarxa de Museus

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ajornat una setmana en motiu de les vacances de Nadal, el Ple ordinari de gener ha tingut 12 punts de govern, dos d’ells introduïts d’urgència. Diversos han estat dacions de compte de seguiment d’alguns afers de gestió de personal. Han destacat punts com una nova operació de crèdit a Promusa i el projecte per seguir avançant en el carril bici que ha d’unir Sant Cugat i Rubí. A continuació trobaràs els principals punts de govern. També pots consultar les mocions debatudes i la contracrònica de la sessió.

Més d’un milió euros en factures fora de contractes

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de nous reconeixements de pagaments de factures fora de contracte per un valor total de més de 450.000 euros, 276.881,20 dels quals són per a Clece per la neteja d’edicidis municipals.

Amb els mateixos vots favorables i desfavorables el Ple també ha aprovat un reconeixement de factures fora de contracte introduït d’urgència, sent de nou Clece l’empresa més benefiada amb 276.881,20 euros. El segon dels reconeixements suma més de 715.000 euros. En tots dos casos Ciutadans ha votat en contra i la regidora no adscrita no ha pogut votar per problemes de connexió.

Crèdit de 800.000 euros per a Promusa

El govern ha informat del traspàs de 800.000 euros a Promusa en una nova operació de crèdit. Una operació ja aprovada mitjançant un decret d’alcaldia amb l’objectiu de fer front a “problemes de liquiditat transitoris”.

Aprovat inicialment el projecte d’un nou tram del carril bici entre Sant Cugat i Rubí

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació inicial del projecte de construcció d’un nou tram del carril bici que ha d’unir Sant Cugat i Rubí. Es tracta de la fase 3: entre l’avinguda Països Catalans i la plaça dels Carreters, la continuació del tram que es va aprovar inicialment al Ple passat. Es preveu un pressupost d’execució de 983.892,20 euros (amb IVA), que podrà baixar amb les propostes econòmiques de les empreses. Amb l’aprovació inicial s’obre un període d’exposició pública en què es podran presentar al·legacions.

Ciutadans ha votat en contra tot dient que és una despesa innecessària i criticant que el punt s’ha introduït d’urgència sense haver passat per una comissió informativa –tot i que el govern i Junts diuen que s’havia entregat la informació–. La regidora no adscrita no ha pogut votar per problemes tècnics.

Primera pròrroga del contracte de gestió i dinamització sociocultural

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de la primera de les pròrrogues del contracte de serveis de gestió i dinamització sociocultural i socioeducativa de la ciutat i el servei de muntatge i desmuntatge de les activitats addicionals de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents. Gestió Cultural SCP mantindrà aquest contracte un any més, amb possibilitat d’una darrera pròrroga anual un cop acabi el termini, fins al 2023. L’Ajuntament pagarà 1,1 milions d’euros (amb IVA) per aquesta pròrroga.

Paral·lelament els mateixos grups també han votat a favor de la primera pròrroga anual d’un contracte homònim referent als casals de Mira-sol, la Floresta i les Planes, aquest cas en mans de Doble Via Serveis Socioeducatius SCCL per un valor de 388.800 euros (amb IVA). En totes dues votacions Ciutadans i la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, s’han abstingut.

Renovació del conveni de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC, Ciutadans i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació d’un conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura, l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural i els museus de Sant Cugat, Terrassa, Lleida, Santa Coloma de Gramenet, Girona, Cervera, Cambrils, l’Hospitalet, Folgueroles, Tortosa i Mataró. L’objectiu és l’establiment i el desenvolupament de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, una xarxa creada al 2010 i que es renova després que al 2020 vencés el conveni vigent. Es preveuen polítiques comunes de protecció i difusió del patrimoni. Seguint el Pla de Museus de Catalunya 2030 es preveu la mancomunació de serveis i beneficiar-se de les actuacions conjuntes. Pots veure el conveni complet aquí. Només la regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, s’ha abstingut.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article