Comencen les assemblees per organitzar la mobilització feminista del 8M

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Comitè 8M es reactiva amb una assemblea oberta –no mixta– aquest dissabte 29 de gener a les 11 del matí a la plaça de l’U d’octubre i amb la previsió de fer noves convocatòries el 12 i 19 de febrer. Paral·lelament es crearan comissions de treball. El col·lectiu feminista i revolucionari Hora Bruixa ha fet pública aquesta convocatòria com a espai actiu durant tot l’any però amb l’objectiu que aquestes trobades esdevinguin més àmplies, tal com explica Júlia Somoza, una de les seves activistes.

Encara no s’ha decidit quin serà el tema principal de la mobilització ja que dependrà de les propostes que facin les participants. Somoza explica que Hora Bruixa, com a membre de la xarxa de col·lectius feministes i anticapitalistes dels Països Catalans, proposarà desenvolupar a Sant Cugat alguna acció en la línia de les proposes que sorgeixin de la xarxa, segurament sobre violència masclista en un sentit ampli.

El comitè també pretén posar en valor els avenços aconseguits fins el moment i les grans mobilitzacions dels darrers anys. Al 2021, tot i la pandèmia, el comitè va mobilitzar prop de mig miler de persones en la manifestació central del dia de la dona treballadora, que va començar a l’estació en solidaritat amb les imputades pel tall de vies en la vaga feminista del 2018 i va seguir per diversos carrers del centre de la ciutat aturant-se per posar enganxines a una immobiliària i a un supermercat contra l’especulació immobiliària i l’explotació laboral.

Per primera vegada en les mobilitzacions dels darrers anys van introduir una referència a la gent gran, una crida que Somoza posa en valor per la implicació de dones de totes les edats. També van enganxar cartells a establiments buits, van cridar contra el PP davant de la seva seu –llavors era al carrer Francesc Moragas– i es van concentrar davant de l’Ajuntament per demanar la municipalització dels serveis d’atenció domiciliària i de neteja d’edificis públics –aquest darrer finalment es municipalitzarà, segons l’anunci fet pel govern–. Alhora, van criticar la policia per les identificacions racials, van demanar el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) i van acabar a la plaça d’Octavià amb la lectura d’un manifest que agrupava totes aquestes reivindicacions i una performance.

També al matí van celebrar un cercavila pel centre del poble que va passar pel CAP Sant Cugat, dues ETTs i una empresa de treballadores de la llar per criticar la precarietat laboral i evidenciar que les tasques de cures recauen sobre les dones. “Durant els darrers anys hem viscut mobilitzacions molt potents i ho volem posar en valor”, explica Somoza, que també recorda la gran mobilització del 2020 amb el desplegament d’una pancarta i l’encesa de bengales al Monestir per denunciar l’Església com una institució patriarcal.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article