Luciana Rago exposa al Centre Grau-Garriga

per Mariano Martínez

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Mariano Martínez

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Luciana Rago, argentina arrelada a Madrid, exposa al Centre Grau-Garriga, a la sala Eixida, un conjunt de peces on es combinen el teixit i el paper, amb les subtileses que desprenen les transparències del paper pintat suspès de l'ordit de cordes fetes amb cànem. Peces aèries que ocupen l'espai jugant amb la llum, amb aspectes que es descobreixen quan es contemplen des de perspectives diferents o amb una il·luminació diferent, igual que no dona la mateixa imatge amb la llum de dia com a llum artificial. A l'obra de Rago es produeix un joc del paper pintat i el seus plecs, que pot simbolitzar la vestimenta i l'ordit seria el cos.

El títol de la mostra fa referència a la poeta Chantal Maillard, que diu que Husos es una “teoria de la ment (...), una topografia dels espais mentals on s'ubiquen les emocions i els estats d'ànim”. La literatura té pes i influència en l’obra de Luciana Rago, referents que es fan presents en moltes de les seves peces.

L'obra es va gestar durant el temps de pandèmia, va nàixer “teixint les emocions que sorgien aquells dies de confinament”. I és com si cúmul de sensacions i emocions s'anessin recol·locant a l'ordit.

Durant la presentació la Luciana va explicar que no fa esbossos abans de començar a elaborar les peces, es van desenvolupant de forma intuïtiva, deixant que els materials parlin i interactuen, i que a vegades el final d'una resulta ser l'inici de la següent, encara que afegeix que en aquesta ocasió no ha seguit aquest camí, la peça central la va dissenyar i elaborar pensant en l'espai on aniria col·locada.

Hi haurà una activitat relacionada amb l'exposició, el dissabte 2 d'abril. És un taller de lectura a càrrec de l'autora d’Husos, que consistirà en una lectura de diversos textos i reflexions col·lectives sobre l'obra exposada. En aquesta jornada es pretén “establir una conversa que promogui noves formes d'entendre el llenguatge tèxtil en l'escena contemporània”.

Luciana Rago és llicenciada en Arts Visuals per la Universitat de San Juan, Argentina, i la seva proposta ha estat seleccionada a la convocatòria Les lleixes 2021-22.

L'exposició romandrà oberta fins el 3 d'abril.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article