La Plataforma de Pensionistes farà mobilitzacions quinzenals i temàtiques, amb els bancs com a primer objectiu

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després de gairebé dos mesos d’aturada pel Nadal i la situació de la pandèmia, aquest dilluns la Plataforma de Pensionistes ha tornat al carrer amb una concentració de més d’una cinquantena de persones que han aprofitat per donar a conèixer l’estat de les seves reivindicacions. Alhora, han aprovat un canvi de la freqüència de les concentracions, que passaran a ser quinzenals i de forma alterna tindran temàtiques específiques.

La primera de les mobilitzacions temàtiques se centrarà en els bancs, per les dificultats que troba la gent gran pel tancament d’oficines i caixers a alguns barris així com per la digitalització. El conjunt dels assistents a la concentració d’aquest dilluns han aprovat el canvi de model de les mobilitzacions per unanimitat.

El Pla Estratègic

A la concentració, la junta de l’entitat també ha explicat que s’han iniciat reunions dels grups focals derivats del Consell de la Gent Gran a partir dels quals es pretén fer una diagnosi que serveixi de base per elaborar un Pla Estratègic. Per això han cridat a les persones pensionistes de la ciutat a participar en les reunions dels vuit àmbits previstos per l’Ajuntament –mobilitat, participació, accessibilitat, habitatge, serveis socials, dependència, inclusió i comunicació–. Paral·lelament han explicat que es comença a preparar la setmana de la gent gran, que se celebrarà a l’octubre.

Oposició al bitllet d’FGC per anar a la Mútua Terrassa

Com ja va explicar la junta a aquest mitjà el dia que el govern municipal i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van presentar el nou bitllet per als pensionistes amb carnet A o B que es desplacin a l’hospital de referència, la Plataforma agraeix la feina feta pel govern municipal però critiquen que no se’ls convidés a la presentació i que la proposta no sigui universal per a tots els pensionistes. Des de l’entitat consideren que es podria haver aplicat un descompte major i, sobretot, que afectés a tots els pensionistes més enllà de la seva renda.

Aquesta mirada ha obert un debat sobre com es pot tenir en compte la renda però arribar a més persones, un debat que ha portat aportacions com ara que, si se segueix tenint en compte l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), la bonificació s’apliqui a totes les persones que tinguin menys de quatre vegades aquest valor –hores d’hora és dues vegades l’IPREM com a màxim–. L’entitat recorda que el preu del mercat immobiliari a Sant Cugat fa que més d’un 40% de la població tingui problemes per arribar a fi de mes.

Des de la plataforma també demanen solucions per evitar desplaçaments per motius sanitaris i perquè la mobilitat entre les estacions d’FGC dins del municipi sigui gratuïta. L’objectiu, diuen, és negociar directament amb l’empresa pública un cop comprovat que l’Ajuntament no ha pogut aconseguir res més i, a més, el descompte per a les persones amb carnet A i B s’aplica sobre un càrrec al pressupost municipal.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article