La Comissió Pi d’en Xandri +25 convoca la tercera edició del Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: elCugatenc

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Entre el 15 de febrer i el 10 de març qualsevol persona pot presentar candidatures a la tercera edició del Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient, un reconeixement promogut per la Comissió Pi d’en Xandri +25, impulsada inicialment pel Club Muntanyenc i actualment amb la participació també de Pol·len Edicions, elCugatenc i Fridays for Future. L’objectiu és reconèixer qualsevol iniciativa individual o col·lectiva que promogui la defensa del medi ambient, la seva conservació o millora i la implicació de la societat en la superació de la situació d’emergència planetària.

El premi és un reconeixement públic i agraïment del moviment ecologista local, amb difusió entre la ciutadania. En la primera edició, al 2020, el jurat va escollir Fridays for Future com a entitat guardonada pel seu protagonisme a nivell local i mundial en la mobilització ecologista. L’any passat es va escollir la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, que aposta per fer un parc interurbà amb usos diversos –de parc, agroecològics, de conservació...– a l’antic golf de Can Sant Joan, i es va fer una menció especial a l’economista i activista Arcadi Oliveres després de la seva mort.

El jurat, escollit per la comissió, és independent de les candidatures i es constituirà uns dies abans del repartiment del premi, que s’atorgarà el proper 18 de març. La presentació de candidatures –per correu electrònic a cmsc@cmsc.cat– es realitza a través d’un formulari adjunt a les bases del concurs.

Activitats pels 25 anys de la mobilització ciutadana

Després de la rememoració de l’atac al Pi d’en Xandri i la posterior mobilització ciutadana en el seu 20è aniversari l’any 2017, la Comissió Pi d’en Xandri +20 afegeix cinc anys al seu nom i esdevé Comissió Pi d’en Xandri +25. El 18 de març, coincidint amb l’entrega del premi, se celebrarà la primera de les activitats d’aquesta efemèride: una conferència de caire tècnic sobre la situació urbanística i de protecció de l’àmbit de la Torre Negra. També es preparen altres activitats que es donaran a conèixer més endavant, com ara una passejada.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article