La concentració perquè Mas faci un pas enrere queda en res

per Xavier Boix

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aspecte de la Plaça de la Vila a l'hora de la concentració. Fotografia: Xavier Boix

Ni #MasDeixaPas ni #VolemAcord. Cap dels dos lemes es van poder llegir a la Plaça de la Vila de Sant Cugat. El 7 de gener a dos quarts de 8 de la tarda hi havia convocada una concentració per demanar que Mas faci un pas enrere per aconseguir l’acord entre Junts pel Sí i la CUP.

L’únic senyor que va acudir puntual assegurava que la convocatòria era de l’ANC de Sant Cugat, tot i que les concentracions arreu del país s’havien gestat en la xarxa. Totes les convocatòries de l’organització independentista citaven la gent a Plaça Sant Jaume de Barcelona. A darrera hora van haver de fer un canvi d’emplaçament perquè la CUP havia convocat una altra concentració davant dels ajuntaments de tota Catalunya amb el lema #MasDeixaPas i no volien coincidir.

 

Així que la concentració de Sant Cugat devia ser la convocada per les CUP i ERC (que feia servir aquest hashtag a les seves piulades), però de les 5 persones que hi havia a la Plaça de la Vila només la meitat tenien vinculació, un d’ells el regidor de Procés Constituent, Dimitri Defranc.

La dimensió santcugatenca dels darrers dies de la negociació

Sant Cugat és una ciutat on l'independentisme té molta força – fèiem la fotografia abans de les darreres eleccions –. Malgrat això, la convocatòria del dia 7 no va ser capaç d'acollir més de 5 persones. Segons altres mitjans, a ciutats com Manresa tampoc va tenir l’assistència esperada pels organitzadors.

Aquesta setmana va començar amb la compareixença dels càrrecs públics locals d’ERC en què demanaven que per “proclamar la República Catalana calia que Artur Mas fes un pas al costat” segons paraules de l’Èric Gómez, regidor de les JERC a Sant Cugat. Noël Climent, vocal a Valldoreix, recalcà que la seva organització “no podia fer més sacrificis i, ja que la CUP no havia estat a l’alçada, que ho estes Mas”. La portaveu municipal, Mireia Ingla, demanava a la militància i càrrecs de CDC Sant Cugat que “fessin el possible perquè abans del 10 de gener hi hagués un acte de generositat deixant de banda els personalismes i posant per davant l’interès de país”.

La resposta de CDC no s’ha fet esperar i dijous 7, encapçalats per l’alcaldessa Mercè Conesa i segons Cugat.cat, “retreu a la secció local d'ERC que hagi suggerit que el presidenciable Artur Mas deixés pas a un candidat que generi el consens necessari entre les forces independentistes. Els nacionalistes han refermat la seva lleialtat als principis fundacionals de la coalició Junts pel Sí i confien en un possible acord d'investidura abans de dilluns”. La mateixa valoració ha fet la JNC en un comunicat que va enviar als mitjans just després de l'anunci d'ERC. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article