El Consell Sectorial desenvoluparà el Pla Estratègic de l'Esport

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Constitució del Consell Sectorial d'Esports. Foto: Jordi Pascual

 

El Consell Sectorial d'Esports vehicularà la participació per fer un Pla Estratègic que determinarà un camí a seguir en matèria esportiva durant els propers anys. El document recollirà les mesures a aplicar a partir de la funció que les entitats vulguin que compleixi l'activitat física i l'esport. La redacció de l'informe està externalitzada en l'empresa ITIK, consultoria de l’esport i el lleure, S.L.

 

La constitució del Consell Sectorial del dia 12 de gener va servir per presentar el projecte de desenvolupar un marc de suport econòmic a entitats i clubs que també implicarà les entitats esportives. Es realitzarà amb l'empresa Setmars. També es va anunciar el desenvolupament participatiu d'un Pla d'Equipament Esportius que ha de respectar allò que es determini en el Pla d'Equipaments municipal, també amb incidència de la ciutadania.

 

El pavelló de La Guinardera, el gran projecte

 

Gran part del temps de la constitució del Consell d'Esports es va destinar a explicar l'estat del nou pavelló de la Guinardera. Ja estan els plànols acabats. L'espai acollirà tres pistes d'entrenaments de bàsquet –dues de competició–, tres de volei i una d'handbol. Es tracta d'un edifici adjacent a les instal·lacions ja existents, que compartirà vestidors i podrà acollir fins a 3.000 persones. Ha estat dissenyat, segons l'arquitecte, per afavorir l'estalvi màxim.

 

Al febrer es preveu tenir desenvolupat el projecte complet i entre el mes de març i abril haurien de començar les obres, que s'allargaran un màxim de 16 mesos. L'àrea d'esports encara no ha determinat quines entitats aniran al nou pavelló. El regidor Eloi Rovira diu que s'aprofitaran els mesos de l'obra per determinar els usos i els clubs.

 

Davant la petició del Qbàsket de poder participar en la definició de l'espai, l'arquitecte va respondre que el projecte està gairebé tancat i que ja es va fer un primer recull d'idees amb els clubs. Rovira accepta que potser el pavelló no estarà llest per al 2017 quan Sant Cugat pot esdevindre ciutat del bàsquet i acollir un gran nombre de partits d'aquest esport però recorda que el PAV 3 és la referència en aquest tipus de competicions.

 

3 milions d'inversions

 

El pressupost de l'àrea d'esports és continuista en tant que solament perd 10.000€ dels capítols ordinaris destinats a lloguer i manteniment d'instal·lacions, material, gestió de programes i concessions, activitats esportives, gestió, suport a entitats i centres educatius i ajuts. Les principals retallades arriben en el lloguer d'instal·lacions –dels 90.000€ del 2015 als 73.600 del 2016– i en la gestió de programes i concessions –de 25.000 a 7.000–. Les subvencions a les activitats dels centres educatius creixen en 25.000€ i a les entitats en 52.000€.

 

La gran despesa per a l'Ajuntament ve marcada per les inversions que passen de 475.000 a 2.932.000€. Gairebé 2 milions i mig es destinen a la construcció del nou pavelló a la Guinardera mentre que els 390.000€ restants s'empraran per a la construcció d'un PAV 1 en el nou institut Leonardo da Vinci. “Les inversions són tan altes perquè tenen noms i cognoms”, assegura Rovira.

 

El cap d'àrea, Xavier Codina, reivindica que el pressupost presentat és el que gestiona l'àrea d'esports però que molts altres departaments municipals destinen diners a l'activitat física. A més, recorda que el pressupost pot tenir variacions i que únicament les inversions són pràcticament definitives. De fet, del pressupost del 2015 es va executar el 93,14%, un percentatge molt elevat segons Codina.

 

L'inici de mandat

 

El 12 de gener es va posar en marxa el Consell d'Esports en el mandat que va començar just després de les eleccions municipals del maig del 2015. Es va determinar que Manel González, del Club Muntanyenc, serà el vicepresident i representant en el Consell de Ciutat. En el nou cicle es continuarà treballant amb Pren-te un segon, el programa municipal de drogues; amb el programa comarcalEn volem 5 que reivindica la part no competitiva de l'esport, i amb la formació gratuïta en l'ús dels 30 desfibril·ladors instal·lats a la ciutat.

 

En els sis Plens municipals celebrats des que va començar el nou mandat, ja s'han aprovat dues mocions referents a l'esport que ha de desenvolupar l'àrea i que es van anunciar en la constitució del Consell. La primera, l'estudi per cobrir la piscina del Parc Central. La segona, l'estudi d'ajuts per garantir l'accés universal dels infants a l'esport extraescolar.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article