Les queixes veïnals pels ocupes de Can Trabal protagonitzen el Consell de Barri del Centre-Oest

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La segona reunió del mandat del Consell de Barri del Centre-Oest amb la sala plena. Foto: Jordi Pascual

 

Prop de trenta persones sorprenien els assistents habituals en el Consell de Barri del Centre-Oest. Totes elles són veïnes de Can Trabal i van acudir per transmetre als representants polítics la preocupació per l'ocupació d'una casa en el carrer Josep Maria Sert. El regidor popular, Álvaro Benejam, ha esdevingut l'intermediari entre equip de govern i l'associació veïnal per trobar una solució.

 

Segons expliquen, es tracta d'una edificació valorada en 6 milions d'euros on cada dia arriben furgonetes amb més gent per viure-hi. Hi ha sorolls, festes al tard, olor a cànnabis i gossos sense control. Per això exigeixen més pressió policial amb la identificació dels individus i el tall del subministrament elèctric i d'aigua. La presidenta del consell, Mayte Pérez, es va comprometre a facilitar una trobada entre el cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, i els afectats.

 

Els veïns de Can Trabal també van demanar explicacions per una grua que porta anys en peu en una obra abandonada i per “moviments estranys” en una casa on sospiten que hi ha un taller il·legal. Cap persona ha denunciat perquè no hi ha les proves suficients per saber si realment s'hi fa alguna activitat incorrecta.

 

La darrera queixa venia per unes càmeres de vigilància que s'havien d'ubicar a la zona però encara no s'han instal·lat. Segons Pérez, el projecte està enllestit i la partida es contempla en els pressupostos del 2016. Un cop tractats tots els punts sobre Can Trabal, els veïns van marxar deixant la sala gairebé buida.

 

Villa Felisa

 

Gran part de la segona trobada del Consell de Barri del mandat va servir per donar informació de l'estat de les obres més significatives del barri. El director d'Urbanisme, Toni Serra, va explicar que les afectacions a Villa Felisa, antiga seu de la Policia Local, ja està gairebé acabada. S'ham ampliat les sales perquè L'Ateneu pugui distribuir les entitats. Faltarà, però, una segona obra per fer accessible la segona planta amb un ascensor.

 

Tot i que encara no se sap l'ús concret de cada espai, Pérez ho valora com un hotel d'entitats. Per això, els assistents van demanar que hi hagi armaris perquè els beneficiaris de l'espai puguin desar les seves pertinences. Sandra Tirado, del PSC, va demanar que el Consell de Barri treballés per fomentar l'ús i la definició de la nova Villa Felisa. La presidenta preveu que es puguin començar les activitats en dos mesos.

 

La Unió

 

L'altra gran obra del barri és la remodelació del teatre de La Unió. Actualment el projecte està en fase de redacció i no serà fins al maig que hi haurà el document definitiu adaptat a l'urbanisme definit pel Pla General Metropolità (PGM). Tot el procés anirà complementat amb trobades de la comissió de seguiment. Els pressupostos del 2016 ja contemplen part del cost de la construcció que s'allargarà fins el 2019.

Les entitats afectades han estat reubicades a la Casa de Cultura fins que acabin les obres. No es preveuen afectacions greus pel que fa a l'aparcament tot i que els llocs ubicats a la façana de l'edifici s'inutilitzaran. És per això que, davant la petició dels veïns, Pérez s'ha compromès a cercar una solució perquè hi hagi més espais on els veïns puguin aparcar gratuïtament.

 

La piscina del Parc Central

 

El darrer projecte que afectarà al barri naix d'una moció presentada per ERC-MES en el Ple de novembre. Es tracta de l'estudi per cobrir la piscina del Parc Central. El cap d'Urbanisme, Serra, planteja dues opcions: una coberta metàl·lica amb vidriada o un pòrtic en forma de volta. La primera opció precisa de pilars i, per tant, és complexa d'implementar. La segona, però, acumula la coberta plegada –quan es desplega– a banda i banda de la piscina. A més, pot ser problemàtica per la inestabilitat del terreny.

 

Jaume Espina, de MES, va reivindicar una tercera opció: que la coberta sigui una carpa. Serra va explicar que és una opció que no s'ha descartat tot i que segurament no s'implementarà perquè implica un cost energètic major. El representant de Ciutadans en el consell, Sergio Blázquez, va repetir el que va dir en la constitució del Consell d'Esports, que no és possible tenir la cobertura operativa en la temporada 2016-17 tal com plantejava la moció ja que la partida s'inclourà en els pressupostos del 2017.

 

Els diners de lliure disposició

 

Pérez va aprofitar l'avinentesa per demanar propostes per gastar els 15.000€ de diners de lliure disposició del Consell de Barri del Centre-Oest. Això va servir per obrir un torn obert sobre alguns dels problemes del districte. Com la majoria es referien a l'estat de voreres, qüestió que es tracta en un grup de treball específic, es va donar més marge de temps per continuar presentant idees.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article