188.000€ per adequar la Riera Saladrigues i el Torrent dels Buscarons

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Riera Saladrigues. Foto: Jordi Pascual

 

La Junta de Govern ha aprovat convocar una licitació pública per intervenir a la Riera Saladrigues i al Torrent Buscarons i així solucionar el drenatge d'aigües fecals els dies de pluja. Serà un concurs obert que té com a objecte la renovació de la xarxa de clavegueram i la naturalització dels marges de tots dos torrents entre el carrer de Cupré de La Floresta i el carrer de Safareigs en el nucli urbà de Sant Cugat. El preu de licitació és de 188.000€ (sense IVA).

 

En tractar-se d'un contracte pluriennal, l'acord també preveu incorporar en els pressupostos futurs les partides necessàries. La licitació representa la solució a les queixes dels veïns pel mal estat de la xarxa de clavegueram. Cada cop que plovia, les canonades no suportaven la pressió i acabava brollant aigua provinent de les cases del barri, fet que embrutava la llera i comportava un augment d'insectes.

 

La història del problema i de la solució

 

Fa més de dos anys els veïns van presentar una queixa que es va traduir amb la incorporació de noves boques en el clavegueram de la Riera Saladrigues. La solució no va ser suficient i durant l'estiu de l'any passat van tornar a explicar la situació a l'Ajuntament. A través de l'associació naturalista El Mussol i dels grups municipals d'ICV-EUiA i la CUP-PC, van tractar de buscar solucions.

 

La primera idea era aprofitar uns fons europeus, el Poragrama LIFE, per finançar l'actuació. Al juliol, la tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, va assegurar en aquest mitjà que l'Ajuntament ja cercava una solució davant les demandes dels veïns i apuntava a un problema de finançament sense especificar si es podria incloure en el pressupost ordinari o accedir a un programa de subvencions d'altres institucions.

 

Les paraules de Paraira van quedar en res quan al mes d'agost van començar afectacions en el clavegueram de Quatre Cantons per un valor de 84.983'82€ sense destinar ni anunciar cap actuació concreta a Saladrigues. L'estiu guanyava presència i els problemes amb els mosquits es feien evidents al voltant dels torrents afectats. Mentrestant, els veïns van presentar queixes a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) cada cop que hi havia algun problema.

 

ICV-EUiA i CUP-PC van preparar una moció conjunta per al Ple de setembre. La proposta, que únicament plantejava el compromís del consistori en la recerca d'una solució abans de sis mesos, va esdevenir institucional. És del mandat del Ple de setembre d'on neix la licitació aprovada en Junta de Govern entrat el 2016.

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article