El debat sobre els espais de cultura de La Floresta arriba a l'Audiència Pública i el Ple

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La CUP-PC va proposar la moció sobre les biblioteques de La Floresta i Les Planes que finalment va arribar al Ple com a institucional. Foto: Jordi Pascual

 

L'Audiència Pública prèvia al Ple de gener va estar marcada per les intervencions dels veïns de La Floresta que van demanar el canvi d'espai del cau per la seguretat dels nens i el “respecte a propietats, persones i intimitats” en referència a les festes dels diumenges organitzades conjuntament per Vermuts Florestans, FloreStart i La Floresteca. La sessió plenària ordinària també recollia una moció institucional per la creació d'una biblioteca pública que doni servei a La Floresta i Les Planes.

 

Davant les peticions dels veïns, la tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat; Carmela Fortuny; va assegurar que ja es treballa en un canvi d'ubicació d'Escolta. També es va comprometre a fer una reunió immediata per tal de trobar una solució a les queixes dels veïns pel soroll i altres molèsties generades per les festes dels diumenges a la Plaça Miquel Ros.

 

Minuts després el barri de La Floresta va tornar a estar present en el Ple i, de nou, en motiu dels espais de cultura. A proposta inicial de la CUP-PC tot i que arribada a la sessió com a moció institucional, l'Ajuntament es va comprometre a revisar el projecte de creació d'una biblioteca pública de proximitat per a Les Planes i La Floresta en el marc del Pla de Biblioteques públiques on ja es preveu la biblioteca central urbana que s'inaugurarà el 2019. A més, també es preveu la creació d'una comissió amb la Diputació amb l'objectiu d'actualitzar el pla 2019-2029.

 

Mentre la biblioteca no sigui una realitat, el consistori es compromet a adaptar els equipaments de La Floresta, també amb la participació de la Diputació, per tal de donar els serveis mínims imprescindibles: espais de lectura, sales d'estudi, equipament informàtic i multimèdia, serveis d'impressió, servei de préstec interbibliotecari i espai infantil. El compromís inclou que l'horari de la instal·lació provisional ha de ser adequat a les necessitats dels habitats.

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article