Unanimitat en la defensa de l'actual model de menjador en centres públics

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La Coordinadora d'AMPA va repartir enganxines amb el lema “SOS menjadors escolars”. Foto: Jordi Pascual

 

Davant l'atenta mirada de 100 persones que havien desbordat la sala de plens per a donar suport a la proposta, tots els grups municipals van aprovar la moció que rebutja l'acord marc que deixa en mans d'“experts” la decisió de quines empreses han de gestionar el servei de menjador en escoles públiques del Vallès Oriental i Maresme. La unanimitat és rebuda de bon grat per la Coordinadora d'AMPA que tem que les associacions de mares i pares perdin la gestió del servei.

 

L'acord marc és un document del Departament d'Ensenyament que canvia la regulació dels menjadors escolars. La presidenta de la Coordinadora d'AMPA, Carme Roca, el valora com un retrocés ja que introdueix ràtios d'alumnes per monitor i preus de menú pitjors que els vigents. Entenent que és un servei nascut gràcies a les associacions de mares i pares, demana que no es retalli el dret a participació amb la introducció “normes dictades autoritàriament”.

 

Ara per ara el nou reglament està paralitzat i no s'aplica tot i que la intenció del Departament d'Ensenyament és fer-lo efectiu. Els grups proposants de la moció; CDC, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC; van defensar el rebuig a l'acord marc com una reivindicació de les AMPA i d'un sistema de gestió dels menjadors que funciona avui dia. Pere Soler (PSC) va anar un pas més enllà i va demanar ERC i CDC que l'aturin de forma immediata en la Generalitat.

 

La sala de plens desbordada abans de començar la sessió. Foto: Jordi Pascual

 

La incògnita era el posicionament de Ciutadans i PP ja que no haver-se sumat a la moció implicava que aquesta no podia ser institucional. Si bé, tots dos partits van defensar la idea que si un sistema funciona no cal canviar-lo i, per això, es van posicionar a favor de la moció. Aldo Ciprian, portaveu dels carbassa, va explicar que no s'havien sumat inicialment per poder argumentar en el Ple el posicionament del seu partit.

 

L'acord pres pel Ple de gener preveu el rebuig a la mesura i, com l'Ajuntament no té competències per aturar-la, instar al Departament d'Ensenyament a deixar-la sense efecte així com aturar el procés de la resta de comarques. Es demana que el servei de menjador, del qual en destaquen el valor didàctic, ha d'estar en mans de les AMPA i de petites empreses.

 

A més, s'indica que els valors que han de prioritzar-se per a concedir un servei de menjador han de ser la qualitat del menjar, el projecte d'educació en lleure, el preu i el compromís amb el projecte educatiu del centre. L'acord també preveu la protecció d'aquells casos d'autogestió en què les AMPA o el Consell Escolar fa una gestió directa i eficient del servei.

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article