Museus gratuïts i pavellons més assequibles

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

ICV-EUiA i PSC, en la imatge parlant amb el secretari, juntament amb el PP van ser els grups municipals que es van abstenir en la votació dels nous preus públics. Foto: Jordi Pascual

 

El Ple de gener va aprovar nous preus públics per al 2016 amb els vots favorables de tots els grups municipals llevat de les abstencions d'ICV-EUiA, PSC i PP. Es tracta dels referents a l'accés al Museu del Monestir i a la Casa Aymat i els de les instal·lacions esportives municipals en període vacacional, ja que l'Ajuntament se'n fa càrrec la resta de l'any.

 

La rebaixa en l'accés als museus és total ja que passa a ser gratuïta per a tothom. L'any anterior ja ho era per a residents, els menors de 16 anys i els majors de 65. Els visitants havien d'abonar 3'50€ per visitar el Museu del Monestir i 2€ per a la Casa Aymat. La tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la ciutat va dir en la presentació dels nous preus públics davant de la premsa que "la cultura no ha de ser un privilegi sinó un dret".

 

Pel que fa als esports, tal com es va presentar en la constitució del Consell Sectorial, es va aprovar que el lloguer del PAV1, PAV2, el pavelló de La Floresta i el camp de futbol 7 fos de 15€ l'hora; el del PAV3, el de Valldoreix i el camp de futbol 11 de 30€; el de gimnasos i sales de 10€; el de les pistes poliesportives de 5€, i el de presència sense ús de totes les instal·lacions de 7'50€.

 

Les rebaixes respecte a l'any anterior oscil·len entre 4 i 30€ l'hora. En la presentació dels preus públics esportius es va marcar com a objectiu la determinació d'“un sistema just i igualitari, independentment de la seva gestió, activitat i ubicació”.

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article