Sant Cugat contra l'herbicida glifosat

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Passeig Gaudí. Foto: Tino Rubio

La ciutat serà lliure de glifosat, un herbicida que va crear Montsanto i en va tenir la patent fins l'any 2000 i que afecta greument als ecosistemes. El compromís es va prendre en la sessió plenària de gener a través d'una moció institucional proposada inicialment per ICV-EUiA.

La mesura prohibirà l'ús d'aquest herbicida als serveis de manteniment de zones verdes i espais naturals, al servei de neteja viària i dde recollida de residus i al manteniment d'instal·lacions públiques. En les noves contractacions, s'inclourà la prohibició de l'ús en els plecs de clàusules administratives de les licitacions.

Als privats que inicien projectes d'urbanització també se'ls exigirà la recerca d'alternatives per eliminar les males herbes. Els horts urbans tampoc podran emprar aquest principi actiu. També es farà difusió dels acords perquè la gent no empri el glisofat en les seves propietats. Pel que fa als serveis d'altres institucions, es reclamarà al Ministeri de Foment i al Departament de Territori que evitin l'ús d'herbicides en la neteja dels marges de les carreteres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article