De la terra a la gespa, 100 anys del SantCu

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Panell de l'exposició. Foto: Jordi Pascual

 

100 anys d'història vehiculats pels tres camps que han albergat l'equip vermell i negre: el del Monestir, el de Rambla del Celler i, l'actual, la ZEM Jaume Tubau a Coll-Favà. La Casa de Cultura acull des del 22 de gener una exposició que recorre la història del SantCu des que es va fundar el 1916 fins a l'any vigent, el del centenari.

 

La mostra està ideada pel secretari del club, Miquel Garcia, que en la inauguració va recordar que el creixement de l'equip ha estat lligat al de la ciutat. La feina de recollir la informació es va realitzar mitjançant entrevistes. Tot plegat està recollit amb els cartells informatius que acompanyen tot tipus d'objectes de l'equip distribuïts en cinc espais: un per a cada camp, l'entrada i l'audiovisual.

 

En l'acte d'inauguració es van rememorar anècdotes com la del dia que el club va demanar a Josep Llongueras jugar un partit a canvi de 25 pessetes perquè necessitaven un jugador. Mai se li va pagar fins al 22 de gener del 2016 quan el club va fer entrega simbòlica d'un quadre amb un bitllet de 25 pessetes de l'època a la vídua del jugador.

 

El secretari va mostrar orgull per representar una entitat centenària que ha fet del vermell i del negre els colors de la ciutat. El president, Llorenç Santasusagna, i el regidor d'Esports, Eloi Rovira, van agrair els moments emotius i històrics que ha deixat el SantCu i van destacar ser un dels clubs amb més anys de la Federació Catalana de Futbol.

 

Abans d'obrir l'exposició es va fer un petit acte carregat d'emotivitat amb reconeixements i la recitació de l'himne de l'equip. Després d'un pica-pica es van obrir les portes. El president i el secretari van acompanyar els representants polítics mentre la resta d'assistents, un centenar, van travessar la sala pels diferents espais entre samarretes, escuts i trofeus.

 

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article