Desconvocada la vaga per part dels treballadors de Valoriza

per Miquel Margalef

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El conflicte entre els treballadors i Valoriza continua viu. Per primera vegada des de que es va iniciar el conflicte, les tres parts implicades s’han assegut avui al migdia en motiu de l’assemblea de mediació de la vaga. Aquesta reunió, que elCugatenc ja va avançar ahir, ha marcat el punt d’inflexió respecte la vaga indefinida convocada per el pròxim 26 de juny. Els treballadors estaven disposat a desconvocar la vaga si l’Ajuntament feia un pas endavant i això és precisament el que ha passat avui. “L’alcaldessa ha enviat una sol·licitud a l’empresa on li indica que ha de complir tots els requisits del conveni”, ha afirmat Eusebio Arellano, assessor sindical de la UGT. D’aquesta manera els treballadors han complert la seva paraula i han decidit desconvocar la vaga indefinida.

En la sol·licitud que Mercè Conesa, alcaldessa de la ciutat, ha enviat a l’empresa també ha demanat que es contractin les 15 places per tal d’arribar als 65 treballadors en plantilla que estipula el conveni. En referència als acomiadaments sense motiu, en aquesta mateixa sol·licitud, l’alcaldessa també demana que siguin readmesos. Malgrat això, aquesta sol·licitud de moment no ha estat rebuda per l’empresa. “Creiem que la rebrà el dilluns, però d’aquesta empresa ja no ens podem creure res del que ens digui. No diu la veritat mai”, alerta Arellano.

Tot i que la vaga ha estat desconvocada no hi ha cap solució al conflicte. Els treballadors volen esperar la reacció de l’empresa quan rebi la sol·licitud de l’Ajuntament. Arellano ha indicat que per deferència al consistori i per el suport rebut han desconvocat la vaga prevista per les festes de finals de juny. Però també ha volgut recordar que qui té ara la pilota a la teulada és l’Ajuntament, qui ha de pressionar a l’empresa perquè compleixi el conveni. “Si un cop l’empresa hagi rebut la sol·licitud la situació dels treballadors no canvia, aleshores veurem quins són els passos a seguir. Pot ser es trona a convocar la vaga”, recorda Eusebio Arellano. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article