Amnistia Internacional ha recollit prop de 120 firmes per la iniciativa SOSEurope

per Patricia Cirera

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

A Espanya hi ha més de 70 municipis que s’han unit a la iniative SOSEurope, i a Catalunya uns 13 municipis, inclós el grup Sant Cugat-Cerdanyola. SOSEurope és una acció que s’ha dut a terme per part d’Aministia Internacional per tal de fer arribar al Govern Espanyol firmes perquè es presenti una solució davant la situació dels inmigrants actualment. Des d'Amnisitia Internacional s'ha declarat aquest tema com a prioritari. 

Del gener fins al 20 d’abril ja han mort 1.700 persones al Mediterrani, un augment important considerant que al 2014 van morir 17 persones en el mateix període. 

Foto: Patricia Cirera

Més enllà d’això, l’acció SOSEurope serveix per demanar a tots el països de la Unió Europea que estableixin una operació humanitària efectiva per salvar més vides al mar. A les 20 hores de la tarda d'ahir, 19 de juny, hi havia recollides aproximadament unes 120 firmes, que es recopilen per enviar-les a la seu de Madrid, i un cop allà, es fa arribar als responsables de Govern. Respecte als CIE o les deportacions, els voluntaris no poden parlar en nom d’Amnistia Internacional per normativa,  només persones autoritzades, comenta Àngels Garcia, voluntària de la organització des de fa 4 o cinc anys. Els voluntaris només ho poden fer a títol personal. 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article