El govern recondueix a la Policia Local les queixes per l'ocupació a Can Trabal

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La casa ocupada al carrer Josep Maria Sert. Foto: Jordi Pascual

Els veïns de Can Trabal que es mostren molestos per l'ocupació d'un edifici al carrer Josep Maria Sert es van reunir dijous amb la Policia Local per donar a conèixer el cas als agents. L'equip de govern, a través del gabinet de comunicació de l'Ajuntament, assegura que com a institució no s'hi pot fer res per desallotjar l'edifici ja que cal una denúncia del propietari que, a dia d'avui, no saben on és.

El compromís pres per Mayte Pérez com a presidenta del Consell de Barri del Centre-Oest de fer quelcom per desencallar els problemes de convivència s'ha traduït en una trobada a dues bandes entre els agents i els afectats. Álvaro Benejam, regidor del PP i interlocutor dels veïns amb el govern, critica que se'ls hagi denegat la possibilitat de parlar directament amb Mercè Conesa, tal com havien demanat.

L'alcaldessa passa la pilota a la Policia Local que haurà de fer tasques de vigilància per fomentar el respecte mutu entre els ocupes i els propietaris de la zona. Si bé, ni el cos local ni els Mossos tenen el permís per accedir a l'habitatge i solament poden realitzar tasques de control sobre les persones i els animals al carrer. Un tècnic municipal es va apropar a l'immoble per comprovar si, tal com havien criticat els veïns, estava connectat a la xarxa elèctrica a través d'algun fanal però no va trobar cap acoblament.

Els veïns critiquen la presència de gossos perillosos sense control, l'arribada massiva de persones amb furgonetes i la manca de respecte pel descans amb festes i sorolls per les nits. També creuen que els ocupes consumeixen aigua i llum sense pagar els serveis.

El PP vol un Pla contra els ocupes

Amb el cas de Can Trabal obert, els populars presentaran una moció per desenvolupar un Pla contra les ocupacions a la ciutat. “El PP rebutja l'ocupació com a fórmula legítima d'accés a l'ús dels immobles”, expliquen en un comunicat de premsa. Amb la proposta que presentaran en la sessió plenària de febrer pretenen que el rebuig vagi més enllà de les seves sigles i el prengui l'Ajuntament com a institució.

El gruix de la moció desenvolupa els aspectes que hauria de recollir el Pla de prevenció i resposta immediata a l’ocupació il·legal d’immobles. El PP planteja fer un llistat que inclogui edificis ocupats il·legalment i aquells susceptibles de ser-ho. Vol que s'informi els propietaris sobre les mesures preventives i donar-los assessorament jurídic en cas que ho necessitin.

Davant de possibles ocupacions, proposa que els Mossos i la Policia Local es coordinin amb una mesa permanent; reforçar els serveis d'inspecció; prendre procediments administratius com l'enderroc; demanar que les companyies d'aigua, llum i gas tallin el subministrament; fer que l'Ajuntament es personi com a acusació particular en els procediments judicials, i informar a la Policia Nacional, per la seva competència en estrangeria, dels grups immigrants que ocupin cases.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article