Hora Bruixa organitza un debat sobre violència masclista a l’oci

per Patricia Cirera

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Ahir a la tarda el col·lectiu feminista i revolucionari Hora Bruixa, format només per dones, va organitzar un debat sobre violència masclista a l’oci, i per això va emprar dues dinàmiques.

La primera va consistir en posar exemples de sis tipus de violència: simbòlica, física, sexual, psicològica, econòmica i ambiental per després debatre.

La segona va consistir en descriure situacions de violència masclista que haguem patit o haguem vist en el marc de l’oci. Per després comentar els sentiments i les possibles solucions. També es va parlar de les diferències si aquesta violència és per part d’un desconegut o d’un amic. 

Les dues dinàmiques es van realitzar en grups de quatre o cinc.

Foto: Patricia Cirera

Unes de les conclusions que es van extreure arran de les dinàmiques és que els tipus de violència masclista es poden interpretar de diferents maneres. És a dir, un mateix tipus de violència pot entrar en més d’una de les categories de les abans mencionades.

També es va parlar de la necessitat de deixar marge a la dona en cas que es vegi agredida, acorralada o molesta perquè li doni temps a solucionar la situació i intervenir segons el desenvolupament d’aquesta, però donar prioritat a l’empoderament de la dona i la seva capacitat de resoldre el conflicte. En aquest marc, un dels exemples que es va comentar és si era adient dir l’expressió T’ajudo?, ja que es pot interpretar com a paternalisme i que com alternativa és millor preguntar si tot està bé.

“Trobem a faltar que es doni suport al feminisme perquè és un tema que hauria d’estar a totes les institucions perquè sempre hi hagués una mirada de gènere, ja que estem perpetuant constantment el sistema patriarcal”, assegura l’Anna Sala, militant d’Hora Bruixa. Segons Andreu, militant d’Arran i assistent a les dinàmiques (juntament amb altres cinc nois) “la pedagogia en els homes és important, però també cal que arribi a persones externes a l’entorn del feminisme perquè hi ha gent que no li arriba el discurs”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article