L’empresa que ‘eliminarà’ els senglars és de Jordi Baucells, regidor de CiU a Taradell

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Senglars a La Floresta. Foto: Jordi Pascual

Estrateko SL és la guanyadora del concurs públic per començar una prova pilot d'eliminació de senglars a zones urbanes de Sant Cugat. Aquesta empresa té com a administrador únic Gestió de Residus i Biodiversitat SL que alhora té com administrador únic el Jordi Baluells Colomer. Aquest home és expert en gestió de residus i regidor de CiU a Taradell, una localitat catalana situada just al costat de Vic. Va ser nomenat administrador únic de Gestió de Residus i Biodiversitat el juny 2014.

A més, l'empresa que s'encarregarà d'eliminar els porcs senglars té molt poc recorregut. Segons es pot consultar al BOE, Estrateko va començar les seves operacions el 12 de febrer del 2015 amb l'objecte social de “fabricar i comercialitzar aparells i utensilis per a la gestió i control de fauna, així com la prestació de tot tipus de serveis relacionats amb aquesta activitat”.

L'àrea de comunicació de l'Ajuntament de Sant Cugat es limita a dir que l'eliminació dels senglars és una prova pilot i per això encara no s'havia presentat als mitjans, tot i que el Tot Sant Cugat en va tenir constància i va decidir publicar-ho en exclusiva. Que aquesta operació sigui una prova pilot, però, no significa que no s'hagi fet una licitació i un concurs públic per adjudicar la tasca. En aquest sentit, l'Ajuntament diu que s'han seguit els tràmits legals establerts.

L'única constància que elCugatenc ha trobat d'aquesta prova pilot és l’acta de la Junta de Govern del 10 de març on es va aprovar una partida de 10.432'20€ més IVA per tirar-la endavant.

Recollida de signatures contra l'eliminació dels senglars

Tan bon punt es va conèixer i estendre la notícia, Carla Gil-Vernet va posar en marxa una campanya de Change.org per recollir signatures en contra de la prova pilot. Ja se n’han aconseguit més de 2.800. La campanya reivindica “alternatives més respectuoses” i apunta directament a l'esterilització.

L’Ajuntament ha engegat aquesta mesura per tal d’evitar problemàtiques entre porcs senglars i veïns. Volen que aquesta espècie no abandoni el seu hàbitat natural a Collserola per baixar al nucli urbà. Tot i que els senglars no són gaire perillosos poden produir algunes escenes conflictives i si se’ls acostuma a viure al nucli urbà alimentant-los, no renunciaran a entrar a les ciutats.

Els signants poden deixar comentaris i la majoria apunten en la mateixa línia. La Marta Ollich-Castanyer, per exemple, argumenta: “si us plau, cal trobar una solució millor que matar-los”. En la mateixa línia apunta l'Oliver Hodgkinson, “em començaria a plantejar què passaria si ens fessin a nosaltres una prova d'eliminació o extermini”, o, molt més concisa, la Marta Oller, “no m'agraden els assassinats”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article