Els veïns demanen que es tornin a atorgar llicències a Can Barata

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Beatriz Sancho, propietària d'un terreny a Can Barata, va preguntar sobre l'estat del planejament en l'Audiència Pública prèvia al Ple de febrer. Foto: Jordi Pascual

Amb els únics vots favorables del govern, la sessió plenària de febrer va aprovar el text refós per a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a Can Barata. És el primer pas perquè la situació urbanística del barri torni a la normalitat després de dos anys de revisió. En el document s'hi recullen els informes que ara fa un any no s'havien inclòs i que han fet que no s'atorguin llicències d'edificació des de gener del 2013. Beatriz Sancho, propietària d'una de les parcel·les del barri, va criticar la demora en l'Audiència Pública ja que fa dos anys que té un terreny però no pot construir-hi.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, va demanar disculpes pel temps d'anormalitat urbanística a Can Barata tot esperant que després de l'aprovació de la modificació en el Ple de febrer es puguin donar llicències a partir de març o abril, segons quan es pugui fer l'aprovació definitiva en el marc de la comissió d'urbanisme. L'operació ha servit per actualitzar el document, tant pel que fa al suport com pel contingut, amb la introducció de parcel·les que no hi havia registrades.

Calvet defineix el tràmit com la “culminació del procés municipal” que ha permès fer un recompte de parcel·les i de cessions. En l'operació s'ha dividit el sòl en urbà i no urbanitzable. Solament queda alguna petita pastilla de sòl urbanitzable que precisaria d'un Projecte de Reparcel·lació per esdevenir urbà, una operació no prevista. També s'ha introduït un vial entre els carrers Maresme i Can Barata. El tinent d'alcalde ho defensa com una operació que ha servit per regularitzar l'àmbit.

El portaveu del PSC, Pere Soler, va criticar la modificació per no haver introduït tots els informes des del principi i, per això, considera que hi ha irregularitats. També va recordar que hi ha un problema amb l'abastiment d'aigua. Calvet va reconèixer que el dipòsit és molt petit i no té prou pressió. Ho marca com a operació pendent.

El regidor d'ERC-MES i president del Consell de Barri del Centre-Est d'on forma part Can Barata, Ferran Villaseñor, va justificar l'abstenció del seu grup dient que hi ha més elements positius que negatius en l'aprovació tot i que “hi ha coses mal acabades”. A més, insta els veïns a acudir a la reunió de districte del dimecres 17 (19h. a la Casa de Cultura) on s'aprofundirà una mica més en l'afectació urbanística aprovada. Pel que fa a l'aigua, va proposar la possibilitat de connectar-se a la xarxa de Rubí amb un acord entre tots dos consistoris.

Altres aportacions en l'Audiència

A banda de Can Barata, la mitja hora prèvia al Ple en què la ciutadania pot plantejar qüestions als representants polítics hi van sortir sis altres temes. En primer lloc, Maria Ángeles Palacions, de l'Associació de Veïns del Centre, va mostrar la seva preocupació per tornar a l'aplicació del Pacte per la Nit, una mesura proposada per ERC-MES en una moció que finalment va ser aprovada amb els únics vots contraris del govern i el PP. Temia les molèsties nocturnes que pogués causar.

María Ángeles Palacios va preguntar sobre el Pacte per la Nit. Foto: Jordi Pascual

La senyora Vilà també va demanar informació sobre l'estat urbanístic de la Plaça Barcelona. Calvet va respondre que hi ha un Pla Especial que ha de servir per protegir l'estètica de l'espai. Actualment està en exposició pública i s'ha d'anar a l'Ajuntament per consultar els documents i presentar al·legacions.

El Col·lectiu Educació Viva i Activa de Sant Cugat també va acudir a l'Audiència per demanar al govern que la dotzena escola anunciada per a la ciutat segueixi aquest model educatiu. La regidora d'Educació, Esther Salat, es va comprometre a facilitar una trobada entre els treballadors del nou centre i el col·lectiu però diu que no pot imposar un model educatiu a cap escola.

Josep Maria Canals va criticar que l'equip de govern exclogués les empreses culturals i del món de l'art de l'Smart meeting, una nova campanya per atreure trobades empresarials a la ciutat. Javier López, en nom de Ciutadans, va felicitar el govern per l'ampliació d'un parc a Mira-sol però va criticar que no s'hagi retirat l'estelada de la Plaça Lluís Millet. Finalment, María Ángeles Cuadras va demanar accions perquè les bicicletes circulin a menys velocitat per les zones de vianants.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article