L'Ajuntament es compromet a reduir les emissions de diòxid de carboni de la ciutat

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Convergència i Ciutadans, juntament amb el PP, es van sumar a la moció proposada en primera instància pel PSC. Foto: Jordi Pascual

El Ple de febrer aprova que el consistori reconegui el diòxid de carboni que es deixarà d'emetre amb els projectes d'empreses que s'instal·lin a Sant Cugat amb projectes de reducció d'emissions, inclòs en la llicència d'obra i en l'execució. També preveu allargar la bonificació de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per tal de fomentar el manteniment i arribada d'aquest tipus d'empreses.

Tot plegat s'emmarca en el Pacte d'Alcaldes que la ciutat va signar 2008 on s'inclou el compromís de reduir en un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle entre el 1990 i el 2020. També va en la línia de les mocions aprovades darrerament de suport als acords presos en la conferència de París COP21 o de prohibició de l'ús del glifosat.

Sant Cugat és una ciutat que presenta reptes ambientals propis marcats per una extensa superfície de zones verdes. Si bé, hi ha reptes pel que fa a l'ús d'energies fòssils que provoquen gasos d'efecte hivernacle. L'edifici central del consistori és un dels grans reptes per a la ciutat ja que té un consum elèctric molt elevat que s'ha reduït considerablement els darrers anys però continua molt lluny d'allò que és capaç de generar per si sol amb la instal·lació fotovoltaica del sostre.

La moció conjunta del PSC, Convergència, Ciutadans i PP aprovada en el Ple de febrer també recull el compromís de fer públic un informe anual amb les emissions de gasos i política ambiental per així complir els acords del Pla d'Acció d'Energia Sostenible. ERC-MES va presentar esmenes que va acabar retirant perquè no afectaven als acords.

Els grups proposants van acceptar que hi havia aspectes a millorar però no van acceptar la proposta de la CUP-PC de retirar-la per fer treball conjunt i presentar-la en el proper Ple amb un redactat diferent. Ramon Piqué va considerar que allò plantejat per la proposta és una obligació de l'administració i que “grinyola perquè es contradiu en alguns punts”. Finalment tots els grups van votar a favor llevat de la CUP-PC que s'hi va abstenir.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article