Les inversions de Sorea passaran pel Ple

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sessió plenària de febrer. Foto: Jordi Pascual

La CUP-PC va portar a sessió plenària del mes de febrer una moció perquè les inversions de l'empresa concessionària d'aigües a Sant Cugat, Sorea, s'haguessin d'aprovar en el Ple així com fer-ne seguiment en les comissions informatives de les àrees corresponents. Tal com va exposar la portaveu del grup municipal, Núria Gibert, es tracta de tenir un control perquè si finalment es remunicipalitza el servei no impliqui un augment del deute per a l'administració.

El secretari municipal va emetre un informe desfavorable ja que l'aprovació depèn de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). És per això que els cupaires van acceptar les esmenes presentades per Convergència sobre l'únic acord de la moció perquè el control es faci mitjançant la presentació d'informació trimestral (juny, setembre i desembre) en el Ple, no solament de les inversions sinó també de l'execució.

L'acord es va prendre per unanimitat tot i que va generar un debat sobre quin és el recorregut real que passen les inversions abans de ser aprovades ja que segons ICV-EUiA i ERC-MES, després de preguntar a l'AMB, on governen, cal el consentiment de l'Ajuntament abans que arribin a aprovar-se en l'organisme supramunicipal. La proposta de tarifes que arriba des de l'empresa concessionària a l'AMB conjuntament amb l'informe de costos i inversions passa prèviament per un vist-i-plau del govern, encara que no de cap òrgan formal. Els partits de l'esquerra van fer una defensa de la remunicipalització i Álvaro Benejam, del PP, va dir que el seguiment de les inversions permetrà “revisar el contracte, si cal”.

Tots els grups municipals van coincidir en dir que es tracta de demanar informació sense segones intencions i això és positiu. Amb la voluntat de saber què disposa el consistori en el marc de la possible remunicipalització del servei d'aigües, l'única queixa va arribar per part de Gibert que va criticar el poc temps de marge entre l'emissió de l'informe del secretari i la sessió plenària. És per això, deia, que no havien pogut adaptar el text abans de debatre's.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article