Pre inauguració de Cal Temerari amb estrena de la Taverna

per Patricia Cirera

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Ahir al matí es va realitzar una assemblea de presentació de Cal Temerari, on es va fer ordre del dia del següents eixos:

L’estat de les obres

La comissió d’obres està formada per Julià Mestieri, el Manel i el Ferri. Ens pocs dies està previst que l’arquitecte pugui signar la finalització d’obres perquè es considera que els elements estructurals estaran acabats. Mestieri assegura que els resultats de les inspeccions han estat favorables, sobretot pel que fa a instal·lacions elèctriques.

Situació econòmica

Fins al moment Cal Temerari porta gastats més de 140.000 € i  ingressats més de 160.000 €. Aquests diners provenen dels socis, de la campanya contra l’objecció fiscal que han fet voluntaris a favor de Cal Temerari i donatius.  

El lloguer de l’espai de la cuina tindrà un cost de 1.000 €, el del despatx de la planta uns 700 € i els espais de  coworking de la planta baixa uns 200 €. Segons explica Anna Coromines, de la comissió de comptabilitat. Tot i que encara queda per pagar uns 30.000 € de les obres.

També hi ha pendent una subvenció d'entre 50.000 y 70.000 € per la recuperació de patrimoni, però que fins l’octubre no es sabrà.

Cal Temerari obert a entitats i col·lectius

És la intenció de Cal Temerari acollir i fer partícips a col·lectius i entitats de Sant Cugat perquè aquestes puguin fer actes a l’espai, peraquest motiu s’ha desenvolupat un conveni marc de participació. Aquest conveni encara està pendent de ser aprovat pels socis en l’assemblea.

Programació i difusió d’activitats

A l’agost hi ha activitats programades per començar a dinamitzar l’espai. Però la programació fixa es començarà a dur a terme al setembre. Entre els actes que estan prevists hi ha trobades per fer intercanvi de material escolar i una xerrada de cara a les eleccions del 27-S, també la programació de diferents documentals.

Respecte a la difusió, a més de les xarxes socials i enviament de notes de premsa, Cal Temerari disposarà d’un calendari mensual dels actes programats. L’objectiu és tenir confirmats els actes el més aviat possible per poder fer una difusió estable i amb temps.

Nomenclatura de les sales de Cal Temerari

Encara no s'han decidit els noms de les sales i si totes en portaran. El que s’havia de decidir a l’assemblea era la temàtica. Fets històrics, cultura popular, músics i artistes amb compromís social o personatges de Sant Cugat. Finalment la majoria dels socis es va decantar per aquesta última.

Els cinc socis de la cooperativa La Temerària SCCL. Foto: Patricia Cirera

Un cop acabada l’assemblea, pica-pica de croquetes i mandonguilles amb sèpia a càrrec de la cooperativa La Temerària SCCL.

La Taverna Cal Temerari

La cooperativa La Temerària SCCL és l’encarregada de gestionar el restaurant integrat a Cal Temerari, que es dirà 'Taverna Cal Temerari'. És una cooperativa de treball formada per cinc nois: Marc, Ignasi, Oriol, Fernando i Pau. Entre els cinc es reparteixen les tasques de cuina i servei de cambrer.

Ha estat la guanyadora del concurs que va obrir Cal Temerari per rebre propostes.

Avui s’ha estrenat i ha ofert un pica-pica en acabar l’assemblea. Però està previst que per Sant Joan pugui oferir servei i començar a funcionar de forma definitiva el dia 26.

'Taverna Cal Temerari' oferirà plats típics catalans i casolans. La intenció és recuperar la cuina popular basada en guisats, diu l'Oriol, un dels socis. La oferta gastronòmica anirà des d'entrepans més econòmics, fins a plats de carta un pèl més cars. Es donarà importància als productes de temporada, de proximitat, i tenint en compte el menjar vegetarià i vegà.

La Temerària SCCL tindrà una economia independent i la cuina és de la seva propietat. La cooperativa ha participat fent una inversió de 40.000 € per la restauració de la cuina.

Cal Temerari compta ara amb 175 socis, i esperen que pel 2016 s’arribi als 300. Respecte al viver de cooperatives, s’acabarà de perfilar al juliol perquè comenci a funcionar al setembre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article