De joieria a càpsules de cafè, les despeses més curioses de l’Ajuntament

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Quan entre els ciutadans es parla dels diners que mou l’administració local i com se’ls gasta sempre es recrimina que a vegades hi hagin despeses innecessàries o que no agraden a tothom. De les Juntes de Govern local s’escapen algunes d’aquestes “curioses” despeses de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Fa un parell de mesos es va instal·lar la pista de gel al costat del Monestir en la qual l’Ajuntament va invertir un total de 6.000€. Però segons els documents extrets de la Junta de Govern només la realització de l’escomesa elèctrica provisional pel subministrament elèctric va tenir un cost total de 7.204,70€.

L’administració també ha d’estar ben informada i per això gastarà al llarg d’aquest any un total de 2.704€ en subscripcions a diversos mitjans en paper. El que més diners s’emporta de l’administració de Sant Cugat és el Diari Ara amb tres exemplar diaris del rotatiu que tenen un cost de 930,03€ anuals. El diari del Comte de Godó farà arribar també 3 exemplars a l’Ajuntament però amb un cost de 885€. Amb dos exemplars diaris, també fins a finals del 2016, trobem El Punt Avui que rebrà a canvi 621,61€. Ja en última posició i només amb una sola subscripció hi ha El Periódico de Catalunya que recollirà 268€ de l’administració santcugantenca.

No està de menys que quan el consistori rebi alguna entitat o personalitat important aquesta marxi amb un obsequi de record. Aquests detallets es materialitzen en un servei de floristeria que té un cost de 5.000€ per tot l’any. Juntament amb el ram de flors algun objecte protocol·lari de joieria sol acompanyar els obsequis. Això costa a l’administració 4.000€ l’any.

Abastir de cafè l’edifici municipal té un cost de 2.500€ l’any. La col·laboració amb la fundació privada Abadia de Montserrat suposa una despesa de 3.006€ i serveix per afavorir l'aprenentatge mutu i l'intercanvi d'experiències en el marc de la gestió local. Els premis Ciutat de Sant Cugat suposen un recàrrec de 4.456€ en concepte de trofeus. Finalment l’Ajuntament de Sant Cugat promociona el seu projecta Enfoca’t –sessions destinades a ajudar els ciutadans en situació d’atur– a través del TOT Sant Cugat. Diversos anuncis al mitjà local, parlant només d'aquells relacionats amb el projecte, costen a l'erari públic 1.256€. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article