El Dia d'Andalusia es celebra a Sant Cugat

per Anna Poquet

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

Aquest diumenge 28 de febrer es celebra el Dia d’Andalusia i per aquest motiu, el Centro Popular Andaluz (CPA) inicia el cap de setmana amb el seu propi acte protocolari. Una actuació del trio flamenc format pel 'cantaor' Pere Martínez, la 'bailaora' Patricia Domínguez, el guitarrista Marc López i el vi d’honor.

Un centenar de persones han gaudit, a l’auditori de l’entitat, d’un concert del trio flamenc. Antonio Rodriguez, president del CPA, ha valorat l'actuació positivament ja que ha recordat que l'acte havia estat una realitat gràcies a la remuntada que l’entitat ha fet l’últim any.

A continuació, Mercè Conesa ha felicitat a l’entitat, un any més, per l’aposta que va fer la comunitat andalusa amb la construcció d’aquest espai al centre de la ciutat i els ha donat tot el seu suport i agraïment pel fet de voler compartir, amb tots els santcugatencs, les diferents activitats que fan durant l’any. En acabar i abans del vi d’honor, els portaveus han pujat a l’escenari tot cantant l’himne d’Andalusia.

Antonio Rodriguez ha explicat a elCugatenc que la festivitat es comença a celebrar el 4 de desembre de l’any 1977, però que a partir de l’any 1980, es canvia al 28 de febrer en motiu de l’aprovació de l’article 151, que reconeixia la comunitat autònoma d’Andalusia.

El president del CPA també ha explicat que el Dia d’Andalusia és la primera festa de l’any i la que dóna el tret de sortida a totes les activitats que  van celebrant al llarg de l’any. A més, aquesta festa és festejada amb més èmfasis per part de tots els andalusos que estan vivint fora de la seva comunitat fruit de l’enyorança del territori d’origen.

Aquest dissabte continua la celebració del Dia d’Andalusia amb el tradicional “potaje” i en el qual el president de l’entitat ha convidat a tots els ciutadans andalusos i no andalusos perquè s’animin a compartir amb ells la celebració. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article