El col·legi Pureza de María s’exempta de pagar l’Impost sobre Construccions

per Miquel Margalef

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El col·legi cristià no haurà de pagar els 1.120,20€ per la construcció de dos camps de futbol. Imatge extreta de la seva web. 

L’Agutzil fa saber què l’escola religiosa Pureza de María Santisima d’ensenyament privat i cristià se li va estimar la sol·licitud d’exempció de l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres) per un valor de 1.120,20€. Segons ha pogut saber aquest mitjà a través de les Juntes de Govern, l’Ajuntament ha acceptat la sol·licitud de l’escola per no pagar l’impost al consistori per la construcció de dos camps de futbol i la re-definició d’un talús existent en els terrenys escolars.

L’escola cristiana va demanar l’exempció del pagament de l’ICIO perquè així ho recull la Ordenança Fiscal número 5 que regula l’impost en l’article 4.1.3. Segons aquesta ordenança estant exempts de pagar l’impost qualsevol construcció, instal·lació o obra tots els immobles de “la Conferència Episcopal, les Diòcesis, les Parròquies i altres circumscripcions territorials, les Ordres i Congregacions Religioses i els Instituts de Vida Consagrada i les seves províncies i cases que estiguin exempts de l’impost sobre bens immobles”.

Per saber si en aquest cas l’escola estava també inclosa dins dels paràmetres que defineix l’Ordenança Fiscal, l’Ajuntament va demanar un Informe Jurídic. Aquest va ser emès el passat 16 de gener de 2016 i es conclou que l’administració ha de reconèixer el dret de l’escola reconegut en l’ordenança fiscal i exemptar a Pureza de María dels 1.200€ per la construcció de dos camps de futbol i la re-definició d’un talús existent.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article