La Unió Ciclista col·laborarà amb la Fundació Vicente Ferrer per portar bicicletes als nens d'Índia

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Lancy Dodem a la Unió Ciclista. Foto: Jordi Pascual

El 2 de juliol es farà una pedalada de 20 quilòmetres a Sant Cugat. Serà la primera de les accions de la col·laboració de la Unió Ciclista amb un programa de la Fundació Vicente Ferrer per donar bicicletes als nens d'Anantapur (Índia). L'esdeveniment es repetirà al Nadal. Al juliol següent els membres de l'entitat que ho desitgin faran un viatge a Índia per recórrer amb bicicleta la distància entre Bombai i l'estat d'Andhra Pradesh on la fundació desenvolupa les seves accions humanitàries.

Així ho va explicar Lancy Dodem, representant de la fundació a Barcelona i considerat el primer nen apadrinat per Vicente Ferrer, als membres de la Unió Ciclista en una conferència el 12 de març. Diu que l'adquisició de bicicletes és important perquè els nens puguin anar a l'escola ja que dels 3.000 pobles on actuen només 1.500 tenen centre educatiu. Això resulta un handicap especialment per a les nenes perquè els pares no deixen que facin un recorregut tan llarg a peu soles.

Amb els esdeveniments que organitzi l'entitat s'han de recollir un mínim de 2.000€ que permetran comprar bicicletes clàssiques d'Índia a un preu de 50€ cadascuna. “Imagineu a quants nens podem ajudar”, va valorar Dodem. Els membres de la Unió Ciclista en faran entrega directament en un viatge que faran a l'Índia al juliol del 2017 en què recorreran amb aquestos mateixos vehicles els prop de 900 quilòmetres que separen Bombai d'Anantapur. El recorregut durarà 15 dies aproximadament i anirà succeït d'una estada amb els membres de la fundació.

La participació en aquest projecte va en la mateixa línia de solidaritat des de l'esport que fan el SantCu, el Mira-sol Baco, el Qbasket i la UESC. Tal com es va anunciar a principis de febrer, el reconegut Campus Índia del Sant Cugat Esport ha sigut l'espurna perquè l'equip de Mira-sol s'hi sumés i els dos clubs de bàsquet de la ciutat s'animessin a fer un campus similar però de la seva disciplina esportiva.

Segons Dodem, la Fundació Vicente Ferrer ha permès que prop de 130.000 nens tinguin accés a l'escola, 56.000 són noies. Els permet mantenir la formació fins els 18 anys i els millors estudiants poden tenir accés a les beques que atorga la pròpia institució per cursar estudis superiors. També realitzen altres programes com la compra de bicicletes en què participarà la Unió Ciclista –diu que ja se n'han repartit unes 15.000–, la construcció de cases i l'emissió de microcrèdits perquè les dones puguin obrir petits negocis i no dependre de la família, el marit o els sogres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article