Uns Premis Ciutat repartits a 5 associacions que compleixen anys

per Anna Poquet

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

Un any més se celebra a Sant Cugat la gala dels Premis Ciutat, una celebració presentada pels periodistes Jofre Llombart i Marina Romero i que ha estat acompanyada per la flautista santcugatenca Elisabet Franch, també premiada anteriorment, amb un Premi Ciutat així com l’acompanyament de l’Orquestra Acadèmica de Sant Cugat. Enguany, les 5 entitats guanyadores han estat Assadega’m, els Diables de Sant Cugat, el Banc del Temps, la Casa de l’Esperança i la Coral Tardor.  A més el premi extraordinari ha estat per l’actor santcugatenc Jaume Pla.

Assadega’m, l’entitat de suport a persones amb trastorns d’ansietat i depressions, ha estat la primera en rebre el premi pel seu 20è aniversari i per ser la única entitat, en tot el territori català, formada per persones afectades per trastorns d'ansietat i depressió.

Els Diables de Sant Cugat, pels seus 25 anys omplint de foc, música i gresca la ciutat, han estat els guardonats amb el segon premi. La colla, formada per una cinquantena de persones, ha celebrat aquests 25 anys amb la presentació de la bèstia del foc i amb un correfoc que reunia a 25 agrupacions de tot Catalunya.   

Els membres del pis Dar-al-Amal han recollit el tercer premi tot explicant les dures condicions en les que viuen al seu país i agraint la oportunitat de poder venir aquí a curar-se. La casa de l’Esperança, nom que van escollir els nens i nenes sahrauís que viuen al pis, ofereix allotjament a aquests nens i nenes que per la malaltia que pateixen no poden ser atesos en els campaments de refugiats del Sàhara.

Amb la celebració del 10è aniversari, el Banc del Temps rep el quart premi, una associació formada per 480 persones i que promou l’ajuda mútua i les relacions socials, utilitzant el temps com a unitat d’intercanvi.

Per últim, la Coral Tardor rep també el Premi Ciutat per la celebració dels 25 anys d’una coral formada per homes i dones jubilades de la Floresta.

Mercè Conesa ha estat l’encarregada de decidir i atorgar el Premi extraordinari a Jaume Pla, un premi que reconeix els 60 anys de trajectòria de l’actor i que Conesa ha assegurat que ho ha fet per “reconèixer la manera de fer i de ser, d’opinar i d’encarar la vida”.

Un cop Jaume Pla ha recollit el Premi ha transmès el seu contentament i ha a explicat que ara només li falta veure complert el seu somni de viure en un país independent, assegurant que es pot aconseguir si “gent com nosaltres, gent de Sant Cugat hi col·laborem amb entusiasme i ganes ho aconseguirem, perquè quan el poble ho demana, no hi ha res ni ningú que ho pugui parar”.

L’actor santcugatenc va ser guardonat l’any 2011 amb la Creu de Sant Jordi i se’l coneix a nivell local per protagonitzar, durant 10 anys, l’Abat Biure a Pedra i Sang. Actualment, representa l’obra “Abans que pugi el teló” que reconeix els 60 anys de trajectòria de Pla a l’escenari.

Per finalitzar l’acte, l’Orquestra Acadèmica de Sant Cugat junt amb la flautista Elisabet Franch han interpretat l’himne de Sant Cugat al que han acompanyat els centenars de santcugatencs que omplien la sala del Teatre Auditori.  

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article