La Generalitat denega al Viaró part de l'ampliació del concert

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Escut del Viaró. Foto: web del col·legi.

El Departament d'Ensenyament argumenta que l'oferta educativa pública a Sant Cugat és prou àmplia com per concertar tots els cursos d'infantil que el col·legi de l'Opus Dei el Viaró havia demanat. Tal com indica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), el centre havia sol·licitat que durant el curs 2016-2017 i 2017-2018 una unitat de primer curs i dues de segon d'infantil s'acollissin al concert. S'han denegat un en cada curs tot i que no s'indica quins. “Les previsions de necessitats d'escolarització del districte, àrea d'escolarització, o en el seu cas, del municipi on està ubicat el centre, no justifiquen la concertació de les unitats sol·licitades”, s'explica al DOGC.

El Viaró té concert des del curs 1999-2000. Actualment arriba des de P3 a 4td'ESO, és a dir, cobreix tota l'educació infantil de segon cicle i l'obligatòria. Això significa que, tal com apareix a la web oficial del centre, el pla d'estudis és gratuït i les famílies únicament han d'abonar les activitats complementaries, extraescolars i serveis que aprovi el Consell Escolar. El col·legi ha rebut per al curs present 2.559.722€ de la Generalitat pel concert.

La denegació arriba en l'inici dels tràmits per a la construcció de la dotzena escola pública a Sant Cugat. El Ple de març aprovarà la cessió gratuïta dels terrenys al costat de l'estació de Volpelleres i d'on s'ubicarà el Leonardo da Vinci perquè el Departament d'Ensenyament pugui edificar el centre. L'escolarització de P3 començarà el curs vinent en uns barracons que s'ubicaran al costat de l'Olivera.

Al novembre, el Ple va aprovar una moció per retirar els concerts als col·legis que segreguen per sexe, com és el cas del Viaró. Únicament els regidors de l'equip de govern i el PP hi van votar en contra. Si bé, quan la proposta ha arribat aquesta mateixa setmana al Parlament a través d'una moció de Catalunya Sí que es Pot, s'han mantingut els concerts. De nou Convergència i PP han votat a favor d'aquest model educatiu. ERC, a dins de Junts pel Sí, s'ha posicionat a favor del manteniment dels concerts, a diferència del que va fer en el Ple, i Ciutadans s'hi va abstenir mentre que a Sant Cugat es va posicionar a favor de la retirada.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article