L'Ajuntament farà una ordenança per a la prevenció de plagues de mosquits

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les rieres són focus de mosquit tigre. Foto: Jordi Pascual

En forma de moció institucional, proposada en primera instància per Ciutadans, el Ple municipal ha pres el compromís de redactar una ordenança per a la prevenció i control del mosquit, especialment el mosquit tigre. Es farà a partir del model redactat pel Servei de Salut de la Diputació de Barcelona. En aquesta es recullen actuacions preventives i d'actuació generals i adaptades a diferents espais on s'acostumen a acumular mosquits.

Com l'ordenança no estarà acabada en un termini breu i mentrestant la problemàtica amb els mosquits tigre continua a la ciutat, especialment a les zones properes a rieres, el Ple també va instar el govern a treballar als focus de cria en l'espai públic. A més, es reforçarà la campanya anual de sensibilització a particulars i empreses per si s'escau que facin accions concretes a domicilis o instal·lacions privades.

Per evitar l'ús de productes tòxics, es proposa instal·lar capses per a ratpenats i oronetes com a depredadors naturals del mosquit. Si bé, de moment es planteja un estudi i, a l'igual que l'ordenança, trigarà un temps en fer-se operatiu en cas que finalment es consideri oportú. A més, l'Ajuntament treballarà conjuntament amb l'EMD per coordinar accions preventives.

De fet, en el mateix Ple, ICV-EUiA portava una moció per cobrir els trams d'asfalt del torrent Xoriguer que discorre per Valldoreix i Mira-sol. Hi ha problemes d'olors i de mosquits. Si bé, la portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, va anunciar que retirava la moció davant el compromís del govern de treballar-hi.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article