Canvis urbanístics al voltant de l'AP7 per portar més activitat econòmica

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Actuació sobre HP. Imatge: Ajuntament de Sant Cugat

Els laterals de l'autopista són un motor econòmic per a Sant Cugat amb tot tipus d'empreses internacionals i per això representa una història urbanística d'intents fallits i triomfants per al desenvolupament industrial i terciari. El Ple de març va fer un nou pas en la definició dels voltants de l'AP7 amb l'aprovació de diferents modificacions urbanístiques que, tot i que de forma immediata no aporten canvis físics, serviran, segons el govern, per portar més activitat econòmica.

El cas paradigmàtic és el de Hewlett-Packard que va demanar canvis urbanístics per poder fer dos nous edificis de 5 plantes en la seva operació de fer de Sant Cugat el seu centre d'impressió 3D. Damià Calvet, tinent d'Alcalde d'Urbanisme, va explicar que les modificacions impliquen la cessió de zones verdes que quedaran als extrems del sector de Can Graells així com el pagament de 256.000€ de plusvàlua al consistori.

Per donar ales a HP en la seva operació empresarial, el Ple va aprovar dues operacions. La primera, arxivar la darrera modificació del Pla Parcial (PPO) que afecta al sector, del 2013. La segona, iniciar els tràmits de la modificació del Pla General Metropolità (PGM). Tot i els vots favorables de tots els grups municipals llevat de les abstencions de la CUP-PC i ICV-EUiA, de moment es tracta de l'aprovació inicial ja que abans de la definitiva cal la revisió de la comissió d'urbanisme. Calvet prefereix no dir res de la part empresarial: “Dels llocs de feina preferim no parlar, ja ho farà HP”.

Zona afectada entre l'Hospital General i l'AP7. Imatge: Ajuntament de Sant Cugat

La segona de les modificacions aprovades en el Ple fa referència a uns terrenys situats entre l'Hospital General i l'autopista on s'havia previst construir-hi un hotel. Finalment no es va procedir a l'edificació i s'ha desestimat el tràmit. Es va aprovar fer les modificacions necessàries per tornar al planejament previ. L'espai queda inclòs en el procés participatiu de Can Cabassa. Es va aprovar per tots els grups llevat de Ciutadans que s'hi va abstenir.

Parcel·les que podran desenvolupar activitats comercials a la Carretera de Roquetes. Imatge: Ajuntament de Sant Cugat

Una mica més distant de l'autopista, a l'extrem nord, es va aprovar canviar els usos de dues parcel·les a la Carretera de Roquetes. La primera queda entre la via i l'autopista mentre que l'altra a un dels extrems de la Plaça de l'Oli. Es tracta d'iniciar els tràmits perquè zones que estaven previstes per a aparcaments puguin albergar activitat econòmica. Segons Calvet també implicarà la cessió de zones verdes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article