Onze anys ventant-se a la fresca

per Miquel Margalef

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Alguns dels autors dels vanos d'anys anteriors. D'esquerra a dreta: Adolf, Josep Pla-Narbona, Maria Fabra, Dolors Vilarassau, Gemma Molera i Ignasi Bassó. Foto: Miquel Margalef

En un ambient molt familiar a l’entrada de la Casa de Cultura, els Amics de Pedra i Sang van presentar ahir, 25 de juny, a dos quarts de vuit de la tarda la segona exposició que pretén recollir tots els vanos d’aquest darrers anys. El vano, amb el pas del temps, s’ha convertit en el símbol de les lectures a la fresca. Tot i això “si us fixeu en el primer vano no hi apareix la data del 2005, ja que ens pensàvem que seria una cosa única” va remarcar Dolors Vilarassau que presidia l’acte. En la presentació també s’hi van deixar veure diversos autors dels vanos d’anys enrere com Gemma Molera, Maria Fabra, Adolf, Josep Pla-Narbona i Imma Pueyo. L’exposició estarà oberta des del 25 de juny fins al 30 de juliol.

Aquesta és la segona edició d’aquesta exposició que es va començar a fer l’any passat. Aquesta vegada, però, s’ha volgut traslladar a la Casa de Cultura perquè, segons va dir Vilarassau, ha estat el local on s’han fet més assajos de les lectures a la fresa. “Ens han hagut d’aguantar molt”. Vilarassau també va voler remarcar que el teatre és un art efímer i que per aquesta raó es va decidir impulsar el recopilatori de tots els vanos.

Ignasi Bassó, creador del vano de l’any passat, ha estat l’encarregat de dissenyar l’exposició. Aquesta està situada en un dels passadissos de la primera planta de la Casa de Cultura. A la banda dreta hi ha tots els vanos, des del 2005 fins al 2014. El vano del 2015 té la seva part privilegiada a l’entrada de l’exposició. A la part esquerra del passadís hi ha un recull de fotografies de les múltiples obres que s’han dut a terme aquests darrers deu anys que ajuden a visibilitzar tota la feina feta. “No havia inaugurat mai cap exposició. Cal dir que cap pantà tampoc”, ironitzava Vilarassau fent el gest amb les mans de tallar la típica cinta d’inauguració.

Onze vanos, onze artistes

El símbol de lectures a la fresca és sens dubte, el vano, però els artistes santcugatencs que hi ha darrere també. En l’exposició, com ja hem indicat, es podran visitar fins al 30 de juny tots els vanos. El primer va ser realitzat el 2005 per Paco Minuesa. Sergi Barnils i Imma Pueyo van ser els encarregats de fer els del 2006 i el 2007 respectivament.  L’any 2008 Gemma Molera va ser l’encarregada de fer el disseny del vano i la va prosseguir Maria Fabre. El vano de fa cinc anys, va ser dissenyat per Adolf i Josep Grau-Garriga es va encarregar de dissenyar el del 2011. Josep Pla-Nabona i Lluís Ribas van dissenyar els vanos del 2012 i el 2013. Finalment Ignasi Bassó va dissenyar el vano de l’any passat i el d'aquest any ha estat dissenyat per Pep Codó. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article