L'aprovació del PAM postposada a petició popular

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Audiència Pública del ple de març. Foto: Jordi Pascual

L'Audiència Pública prèvia al Ple de març de l'EMD va tenir com a gran reivindicació el Pla d'Acció Municipal (PAM). El document s'havia d'aprovar en la sessió plenària però diversos ciutadans van reivindicar que cal que abans passi pel Consell de la Vila. No només pel propi document sinó pel decàleg ètic que ha de complir i que s'ha de consensuar en el marc d'aquest espai de participació.

Dels set torns de paraula que van omplir gairebé l'hora d'audiència, cinc feien referència al document. Alguns preguntaven sobre assumptes concrets com per què a la pàgina 64 s'indica tancar un conveni de col·laboració amb El Cau Amic si en tot cas es tracta d'ampliar l'existent o com queda la centralitat i l'aparcament de l'estació en el PAM. Altres demanaven directament deixar sobre la taula el document.

Xavier Gavaldà, en nom del govern, va repetir diversos cops que entenia les crítiques però que no es plantejava retirar el punt de l'ordre del dia. Això va obrir el darrer torn de paraula en què es va proposar celebrar un Ple extraordinari només per al PAM i el codi ètic en forma de decàleg. Tot i que el govern va dir que no era impossible fer-ho, l'audiència va acabar sense el compromís de retirada i, de fet, tot apuntava que es debatria i s'aprovaria en el Ple de març.

Però el mateix Gavaldà va fer un canvi d'argument digne de pel·lícula i quan va arribar el punt 21é de l'ordre del dia va anunciar que el retirava davant de les propostes rebudes abans del Ple: “Deixem l'aprovació del PAM sobre la taula”. Si bé, no va especificar quan s'aprovarà, si hi haurà Ple extraordinari o caldrà esperar el de maig, quan inicialment el govern deia que s'aprovaria el decàleg i s'incorporarien al PAM els canvis que el Consell de la Vila hagués acordat.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article