El teatre com a protagonista del cap de setmana

per Anna Poquet

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Representació teatral del Teatre Espiral. Fotografies: Anna Poquet

Tot i que el Dia Mundial del Teatre és el 27 de març,  els diferents actes es celebren a Sant Cugat entre el dia 1 i 3 d’abril al coincidir el dia oficial amb setmana santa. Durant la presentació de la programació dels diferents actes, el passat 21 de març, la tinent d’alcalde de cultura, Carmela Fortuny, afirmava que l’objectiu d’aquest any és “demostrar que el teatre permet enfortir la cultura de la ciutat, dotar-la de més coneixement i tenir una ciutat més viva i amb més ànima”.

A més, el representant del Teatre de Mira-sol i organitzador del Dia Mundial del Teatre des de la Taula d’Arts Escèniques, Josep Sala, va destacar que “la voluntat de la Taula d’Arts Escèniques és engrandir any rere any la celebració per enfortir la relació entre tots els grups que fan teatre a la nostra ciutat” i va explicar que en la propera edició es mirarà de portar a terme un espectacle més col·laboratiu sense que cada grup teatral prepari per separat un espectacle teatral.

Durant tot el cap de setmana els santcugatencs podran gaudir d’espectacles musicals i de teatre de diferents companyies de la ciutat, com per exemple, D’Xoc Teatre, Fila Zero o el Teatre de Mira-sol entre altres, on representaran diverses actuacions repartides entre els diferents espais culturals de la ciutat.

El mes d’abril, per tant, començava amb la tercera edició del Dia Mundial del Teatre i ho feia amb la primera actuació al Casal Torreblanca, que tenia com a títol Ricard de 3r, de Gerard Guix, on Quim Àvila oferia un monòleg per un públic més aviat jove.

Però el dissabte 2 d’abril arriba amb la “Festa del Teatre” ja que és el dia amb més propostes. El Celler Modernista oferirà espectacles i representacions de microteatre de 10 companyies diferents on s’aniran intercalant micromusicals a càrrec dels diferents grups de teatre musical d’Aula de So i que segons explica Yasmina Espelosín, professora d’Aula de So, totes les actuacions tindran a veure amb la temàtica del cabaret. L’entrada és gratuïta i per a totes les edats i temàtiques.

A més,  el Teatre auditori ofereix durant tot el cap de setmana un espectacle del Mag Lari que porta per nom “Ozom” en homenatge als grans il·lusionistes de tots els temps i  a Can ninot, els més petits també podran gaudir d’un espectacle de titelles sobre la llegenda de Sant Jordi.

Aquest any el director rus Anatoli Vassiliev ha estat l’escollit a nivell mundial per tal de redactar el manifest del Dia Mundial del Teatre 2016 una celebració que tot i que a Sant Cugat es celebri la tercera edició, es va crear l’any 1961 per l’Institut del Teatre i el Teatre Espiral de Valldoreix ha estat l’escollit per tal de fer la seva lectura. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article