La subvenció al Sant Cugat Esport que ha revolucionat el Ple de la Diputació

per Miquel Margalef

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Mercè Conesa en el debat al Ple. Foto: Captura de l'streaming. 

Sense voler-ho ni saber-ho el SantCu es va convertir en un dels protagonistes del Ple de març de la Diputació de Barcelona. Arran d’una subvenció atorgada al club satcugatenc la Diputació de Barcelona estudiarà al llarg del 2016 obrir en concurrència púbica totes les adjudicacions econòmiques per evitar conflicte i exemplificar criteris.

El passat dijous 31 de març l’òrgan de govern provincial va aprovar la modificació de crèdit del Pressupost General del 2016 que comporta l’actualització del Pla Estratègic de subvencions d’aquest mateix any. En aquesta modificació s’incloïen diversos canvis, entre ells, una subvenció al Sant Cugat Esport F.C., a causa del seu centenari. En el debat del punt, el diputat de la CUP-PA, Joaquim Jesús Duran, va explicar que no entenia perquè s’assignava una subvenció concretament a aquell club.  

“Volem conèixer els criteris d’assignació i el perquè s’ha donat la subvenció a l’equip de Sant Cugat i no a qualsevol altra entitat es digui com es digui o estigui situada en la zona del territori que sigui”, reclamava Duran. El grup de la CUP-PA va ser l’únic que va votar en contra de la modificació de crèdit i per tant aquesta va prosperar.

Tot i això, Ramón Murcia Riera, diputat del PP, va reclamar major participació i major consens a l’hora de decidir a qui s’atorguen les subvencions perquè estiguin repartides per tot el territori. “Tenim la sensació que els diners van destinats a uns lloc molt concrets on la influència del govern és més important tot i això li votarem a favor”, es contradeia el regidor popular.  

Arnau Funes, del grup ENTESA format per ICV-EUiA i Barcelona en Comú, va anar en la mateixa línia però va indicar que votaven a favor perquè el punt demanava l’aprovació sencera de la modificació on hi ha partides destinada a crear ocupació. “La segona part de la modificació de crèdit no deixa de ser el de sempre, petits canvis i subvencions que van en l’àmbit esportiu i que no se’ns han explicat”, reclamava Funes.

Davant de l’allau de queixes en relació al funcionament de les subvencions i en concret, per l’adjudicada al Sant Cugat Esport F.C., la presidenta de la diputació, Mercè Conesa, va afirmar que al llarg del 2016 es trauran en concurrència pública les subvencions de les diverses àrees per evitar conflictes. “Evidentment, fins ara, intentem que no siguin arbitraries, però això no vol dir que no tinguem una certa discrecionalitat a l’hora d’adjudicar-les”, esclaria Conesa. Acabant el debat i amb l’aprovació sobre la taula la presidenta, davant la felicitació de Duran per la decisió, va dir que l’administració anava millorant “de mica en mica”. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article