La CUP deixarà sobre la taula la moció sobre economia cooperativa

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ramon Piqué, Ignasi Bea i Núria Gibert de la CUP. Foto: Jordi Pascual

Els cupaires, després de celebrar-se la comissió informativa d'economia rutinària abans del plenari, han decidit deixar sobre de la taula la moció per impulsar el cooperativisme a la ciutat ja que CDC ha anunciat que hi votaria en contra. El govern al·lega que la gran majoria de propostes ja s’estan duent a terme però que malgrat això està disposat a estudiar la moció i per això és deixa sobre la taula.  

La demanda de la CUP-PC es basa en tres eixos fonamentals. El primer punt important reclama la creació d’un viver de cooperatives i economia social municipal per tal de donar un impuls a la economia que es mou en aquests termes a Sant Cugat.

De manera molt lligada a aquest viver, que hauria de gestionar el consistori, també es demana la creació d’un espai físic on un expert donés suport i acompanyament dels projectes cooperatius que en sol·licitessin l’ajut. El tercer i últim element clau de la petició cupaire és que el viver també hauria de promoure l'economia local de Sant Cugat a través de jornades d’emprenedoria, fires, trobades i tallers que fomentessin la pràctica de l'economia social.

Totes aquestes propostes haurien d’anar sufragades, segons la moció, amb fonts estatals per a la inversió local, Plans de Cooperació Local i altres ajudes vinculades al desenvolupament municipal. “L’objectiu és aconseguir més promoció econòmica en el terreny de l’economia social i si no ho debatem en aquets Ple és perquè el govern ens havia dit que votaria en contra i la nostra intenció és aconseguir alguna cosa”, raona Ignasi Bea, regidor de la CUP-PC.

És per aquest motiu que un cop passat el Ple d’abril la CUP-PC seurà amb l’àrea d’economia de l’Ajuntament per analitzar punt per punt la moció i esclarir quin són els punts d’encontre i de trobada entre les dues parts. “Ells creuen que es fa prou promoció i assessoria de l’economia social i per nosaltres no, en parlarem”, explica Bea. El mateix regidor també diu que la resta de grups polítics estan a l’expectativa del que pugui passar i que de moment només ICV-EUiA ha mostrat la seva predisposició per votar-hi a favor.    

Com a explicació per haver deixat la moció sobre la taula el regidor de la CUP-PC ha indicat que han errat en el titular de la moció on només es parla del viver de cooperatives i això ha fet reticent el govern. Bea argumenta que el tema de la moció és implementar una oficia de promoció de l’economia cooperativista i depenent dels fonts que es tinguessin el projecte podria ser més ambiciós o menys.

Opinen que el viver potser era la pota menys important i ara realcen la importància de l’expert. Aquest hauria de disposar d’un espai físic fixe i permanent per tal d’ajudar a qui ho necessités en tot moment, sobretot en l’àmbit més burocràtic del cooperativisme. “Ara hi ha gent al consistori que es dedica al cooperativisme i fan bona feina, però hem de fer un pas més.”

Cooperativisme a Sant Cugat

La moció de la CUP-PC s’emmarca en una situació de Sant Cugat on el cooperativisme ha anat incrementant de manera clara amb l’última notícia de l’adhessió de la ciutat a la Xarxa de Municipis per a l’Economia Social i Solidària. En aquest mateix sentit la ciutat cada vegada es seu de més cooperatives i el consistori ha impulsat, un any més, el concurs de cooperatives que aquest mitjà ha tingut l’honor de ser un dels premiats.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article